No 21. līdz 25. jūnijam Lietuvas pilsētā Ķēdaiņos norisinājās Speciālās Olimpiādes Baltijas kausa izcīņas turnīrs futbolā 7:7. Zēnu konkurencē Latvijas komanda izcīnīja pirmo vietu, bet meiteņu grupā ierindojās trešajā pozīcijā.

Latvijas meiteņu komandas sastāvā tika iekļautas un turnīrā piedalījās desmit futbolistes no septiņām Latvijas speciālajām skolām, bet zēnu komandu veidoja astoņi jaunie futbolisti no četrām skolām. Meiteņu komandu vadīja treneri Guna Adamoviča un Raivis Jansons, bet puišu komandu - Edgars Šnepsts un Oskars Staņa. Turnīrā piedalījās 12 zēnu un astoņas meiteņu komandas no Krievijas, Islandes, Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas, Polijas, Dānijas, Latvijas, Zviedrijas, Beļģijas, Moldovas un Ukrainas.

Priekšsacīkstēs Latvijas meiteņu komanda spēlēja pret Baltkrieviju, Moldovu, Dāniju un Lietuvas apvienoto komandu, bet finālā tai vēlreiz bija jāspēlē ar Lietuvu. Latvijas futbolistes cīnījās un izrādīja cienīgu pretestību, tomēr pārāka izrādījās pretinieku komanda. Līdz ar to sacensību kopvērtējumā Latvijas pārstāves ierindojās trešajā vietā.

Tikmēr Latvijas zēnu komandai priekšsacīkstēs bija jāspēlē ar Dānijas, Krievijas, Islandes un Baltkrievijas komandām, bet pēdējā sacensību dienā norisinājās cīņa par medaļām. Finālā Latvijas komandai atkārtoti bija jāspēlē ar Krieviju. Puiši spēlē bija aktīvi un nodemonstrēja izcilu spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, tādejādi uzvarot Krievijas komandu ar rezultātu 2:1 un iegūstot pirmo vietu.

Latvijas komandām atbalstu dalībai turnīrā sniedza arī Latvijas Futbola federācija, nodrošinot futbolistus ar formastērpiem. Lepojamies, ka 2016. gadā varam Latviju saukt par labākajiem Baltijā ne tikai nacionālo, U-21 un U-19 izlašu konkurencē, bet arī Speciālās Olimpiādes komandu vidū!

Latvijas Speciālā Olimpiāde (LSO) ir organizācija, kuras darbība ir vērsta uz speciālo skolu audzēkņu - bērnu, kuriem ir intelektuālās jeb mentālās attīstības traucējumi - integrēšanu sabiedrībā, organizējot un iesaistot viņus dažādās sporta spēlēs reģionālā, nacionālā, Eiropas un pasaules līmenī. Organizācijas pamatuzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību problēmai, kas skar mūs visus, neatkarīgi no materiālā un sociālā stāvokļa. Kopumā Latvijā ar futbolu regulāri nodarbojas 1794 LSO jaunieši un bērni, tai skaitā 184 meitenes no visas Latvijas.


Pēc LSO sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija