Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" no 19. līdz 22. jūnijam norisinājās LFF Futbola akadēmijas talantu skate 2003. dzimšanas gada jeb U-13 vecuma grupas futbolistiem. Šis bija pirmais LFF Futbola akadēmijas talantu skates sasaukums šī vecuma talantīgajiem spēlētājiem no valsts reģioniem.

Talantu skatēs ar futbolistiem strādā gan LFF Futbola akadēmijas treneri, gan arī treneri no Latvijas reģioniem. Darbs ar spēlētājiem norisinās grupās, lai katram talantu skates dalībniekam tiktu veltīta maksimāli liela uzmanība. Jaunie futbolisti piedalās virknē nodarbību savu tehnisko iemaņu attīstīšanai, kas vienlaikus treneriem ļauj novērtēt potenciālo Latvijas jaunatnes izlašu nākotnes kandidātu pašreizējo gatavību un gaidāmo attīstību.

 Foto no talantu skates

Aizvadītajā talantu skatē savu meistarību slīpēja kopumā 40 futbolisti no 18 Latvijas klubiem. Tāpat skatē piedalījās Anglijas kluba "Bury" sistēmā spēlējošais Edvards Servuds.

LFF FA U-13 talantu skates dalībnieki

Nr.p.k. Vārds, uzvārds Klubs
1. Lūkass Vapne FS Metta
2. Niklāvs Treimanis  FS Metta
3. Eduards Daniels Dreimanis FS Metta
4. Rihards Kuznecovs FS Metta
5. Kristofers Rekis FS Metta
6. Jēkabs Toniņš SK Super Nova
7. Artjoms Druzenko SK Super Nova
8. Ralfs Gruntmanis SK Super Nova
9. Markuss Stabulnieks Madonas BJSS
10. Daniels Salins Balvu SC
11. Ričards Bušmeistars JDFS Alberts
12. Arturs Ostapenko Rīgas FS
13. Rolands Gailītis Rīgas FS
14. Jegors Novikovs FK Dinamo
15. Kristers Penevics FK Tukums-2000
16. Ivans Majorovs Skonto FA
17. Alekss Kaikins Šitika FS
18. Deniss Rogovs Šitika FS
19. Artjoms Pavlovskis Šitika FS
20. Boriss Rezņikovs Šitika FS
21. Artūrs Novickis FK Liepāja
22. Dāvids Družinins FK Liepāja
23. Ričards Dāvids Ceds FK Liepāja
24. Kristians Kaušelis BFC Daugavpils
25. Denniss Surmovičs BFC Daugavpils
26. Olgerts Raševskis BFC Daugavpils
27. Niklāvs Skrinda BFC Daugavpils
28. Kule Kristers FK Tukums-2000
29. Daniels Miļais FK Tukums-2000
30. Danila Poteičuks JFA Jelgava
31. Roberts Aršauskis AFA Olaine
32. Sentis Filipovs Vidzemes FC/Smiltene
33. Dāvis Klants Ogres SC
34. Edvards Servuds Bury FC (Anglija)
35 Daniels Krievans Rēzeknes FA
36 Ronalds Jierkis Rēzeknes FA
37 Vjačeslavs Ofmanis SK Super Nova
38. Andrejs Kļancevičs Šitika FS
39. Klāvs Bluķis JDFS Alberts
40. Artjoms Rakuls BFC Daugavpils

Turpinājumā no 27. līdz 30. jūnijam Staicelē uz talantu skati sabrauks valsts reģionu talantīgie 2002. dzimšanas gada futbolisti.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet ar LFF FA kausa izcīņas turnīru jūnijā noslēdzas 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisināsies noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri, bet LFF Futbola akadēmijas sezona, kā ierasts, noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē, kurā šoreiz piedalīsies U-13 un U-14 vecuma grupas spēlētāji.

PAR LFF FUTBOLA AKADĒMIJU

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šīgada LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīros un talantu skatēs piedalās 2001., 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolisti, kurus rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. LFF Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi ar ikdienas treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmējot Latvijas jaunatnes izlašu un nacionālās valstsvienības, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju.


Latvijas Futbola federācija