Otrdien, 21. jūnijā, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas futbola laukumā tika aizvadīts jau par tradicionālo kļuvušais "Daugavgrīvas kauss" - turnīrs futbolā meitenēm. Trešo gadu pēc kārtas turnīru organizēja Rīgas Futbola skola sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

Futbola turnīrs 8:8 2002. gadā dzimušām un jaunākām meitenēm pulcēja Latvijas komandas AFA Olaine, FK Baltika, SK Babīte, FK Iecava, Rīgas Futbola skola, FS Metta/OSC un Rēzeknes BJSS, kā arī otro gadu pēc kārtas turnīrā piedalījās futbolistes no Igaunijas kluba JK Pärnu.

 Foto no turnīra spēlēm

Komandas aizvadīja spēles divās apakšgrupās, kur cīnījās par iespēju spēlēt pusfinālā. Pēc grupu spēlēm par godalgotajām vietām turpināja spēlēt FK Iecava, JK Pärnu, Rēzeknes BJSS un Rīgas Futbola skolas jaunās futbolistes. Vietu finālā spraigā duelī izcīnīja JK Pärnu, kas pēcspēles sitienos uzvarēja FK Iecava (2:0), un Rēzeknes BJSS, kas ar 1:0 uzvarēja Rīgas Futbola skolu.

Spēles par godalgotajām vietām norisinājās spēcīga lietus laikā, tomēr tas netraucēja Rīgas Futbola skolas meitenēm līdzīgā cīņā uzvarēt FK Iecava (2:0) un izcīnīt bronzas medaļas. Cīņa par pirmo vietu izvērtās dramatiska, jo otro gadu pēc kārtas zelta liktenis tika izšķirts tikai pēcspēles sitienos. Meistarīgākas un veiksmīgākas izrādījās Rēzeknes BJSS jaunās futbolistes, kuras ar 2:1 uzvarēja JK Pärnu meitenes un svinēja uzvaru visā turnīrā.

Balvas kā turnīra labākās spēlētājas saņēma Kristiāna Rancāne (Rēzeknes BJSS), Jennifer Ristimets (JK Pärnu), Ērika Gricijenko (Rīgas Futbola skola), Emīlija Druviņa (FK Iecava), Fanija Mežecka (FS Metta/OSC), Alina Mihailova (AFA Olaine), Aleksandra Ladnova (FK Baltika) un Madara Blome (SK Babīte).

Balvas turnīra noslēgumā saņēma visas komandas, kuru futbolistes pēc labi padarītā darba tika arī pie gardumiem no "Mārtiņa Beķerejas".

Apakšgrupu spēles

A grupa

N.p.k. Komanda I II III IV Vārtu attiecība Punkti Vieta
1 FK Baltika   0:5 0:7 0:3 -15 0 4
2 FS Metta/OSC 5:0   0:2 1:1 +3 4 3
3 FK Iecava 7:0 2:0   0:0 +9 7 1
4 Rīgas Futbola skola 3:0 1:1 0:0   +3 5 2

B grupa

N.p.k. Komanda I II III IV Vārtu attiecība Punkti Vieta
1 SK Babīte   0:3 0:2 0:3 -8 0 4
2 AFA Olaine 3:0   0:2 0:1 0 3 3
3 Rēzeknes BJSS 2:0 2:0   1:0 +5 9 1
4 JK Pärnu 3:0 1:0 0:1   +3 6 2

Komandu iegūtās vietas

  • 1 - Rēzeknes BJSS
  • 2 - JK Pärnu
  • 3 - Rīgas Futbola skola
  • 4 - FK Iecava
  • 5 - FS Metta/OSC
  • 6 - AFA Olaine
  • 7 - FK Baltika
  • 8 - SK Babīte

Šāds turnīrs tradicionāli tiek rīkots ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu Latvijā, kā arī paaugstināt Latvijas meiteņu komandu un spēlētāju meistarību. Šīs sacensības ir lielisks piemērs tam, kā klubi var izmantot LFF piedāvātās atbalsta programmas savas meiteņu futbola sistēmas attīstīšanai. LFF mudina ieinteresētos klubus vairāk izmantot šo iespēju un pieteikties atbalstam, tādējādi bagātinot pašmāju futbola turnīru klāstu!


Latvijas Futbola federācija