Uzreiz pēc Līgo svētkiem un Jāņiem – 25. un 26. jūnijā – sešās Latvijas pilsētās norisināsies komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 14. kārtas spēles. Pirmie trīs mači paredzēti sestdien, bet nākamie četri – dienu vēlāk.

Kārtas izspēle sestdien, 25. jūnijā, sāksies plkst. 15:00 Brocēnu SC stadionā, kur sacensību pastarīte JFK Saldus uzņems FK Ogre futbolistus. Saldus pārstāvji joprojām ir savu pirmo punktu meklējumos, turklāt komanda tikai vienreiz šosezon spējusi gūt vārtus, savukārt Ogres vienība cerēs tikt pie savas ceturtās uzvaras šosezon. Stundu vēlāk Tukuma pilsētas stadionā sāksies mačs starp FK Tukums-2000/TSS un FK Jēkabpils/JSC komandām, kurā mājinieki lūkos turpināt pēdējā laika veiksmīgo sniegumu – uzvaras piecās no iepriekšējām septiņām cīņām. Jēkabpilieši panākuma garšu nav izjutuši jau četrās spēlēs pēc kārtas.

Potenciāli saistošākā sestdienas spēle plkst. 17:00 sāksies RTU stadionā Rīgā, kad pie RTU FC futbolistiem viesosies kopvērtējuma līderi SK Babīte. Rīdzinieki pēc veiksmīgā sezona sākuma bez uzvarām ir jau kopš 22. maija, kas pašlaik licis atkāpties uz kopvērtējuma septīto pozīciju, kamēr SK Babīte vīri kā vienīgie sacensībās cīnās bez zaudētiem punktiem un kopvērtējumā pār saviem tuvākajiem sekotājiem bauda astoņu punktu pārsvaru.

Svētdienas, 26. jūnija, spēles sāksies plkst. 15:00 ar intriģējošu Vidzemes derbiju starp Valmiera Glass FK/BSS un FK Smiltene/BJSS komandām, kas notiks J. Daliņa stadionā Valmierā. Valmieras pārstāvji pēdējās kārtās atkal demonstrē salīdzinoši stabilu sniegumu un kopvērtējumā pašlaik ir ceturtie, savukārt smiltenieši atrodas uz īstas veiksmes takas – no pēdējos septiņos mačos maksimāli iespējamā 21 punkta iegūti 18, kas komandai ļauj ieņemt turnīra tabulas astoto pozīciju. No labāko piecinieka Smiltenes vienību, kuras kontā ir četras uzvaras pēc kārtas, šķir tikai divi punkti.

Vēl viena saistoša spēle sāksies plkst. 16:00 RPD Sporta pārvaldes stadionā Rēzeknē starp vietējo Rēzeknes FA/BJSS komandu un viesiem no AFA Olaine/SK Super Nova komandas. Par spīti četriem iegūtiem punktiem pēdējos trīs mačos rēzeknieši joprojām ir kopvērtējuma vicelīderi, bet olainieši seko trīs pozīcijas zemāk un sešus punktus nopakaļus. Viņu kontā pašlaik ir trīs uzvaras pēc kārtas, ieskaitot 2:1 panākumu izbraukumā pret valmieriešiem. Paralēlajā mačā Preiļu novada BJSS stadionā liels pārbaudījums sagaida Preiļu BJSS komandu, pie kuras viesosies Skonto FC futbolisti. Viesi kopvērtējumā ir trešie un ar vienu spēli rezervē no rēzekniešiem atpaliek par trīs punktu tiesu, kamēr Preiļu komanda kopvērtējumā pašlaik apsteidz vienīgi Saldus pārstāvjus. Tiesa, gaidāmā mača mājinieki pēdējās četrās cīņās svinējuši divas uzvaras.

Kārtas izspēle plkst. 17:00 noslēgsies Rīgas stadionā “Energoautomātika” ar maču starp JDFS Alberts un FK Staiceles Bebri komandām. Ar uzvaru pār RTU FC (1:0) albertieši iepriekšējā kārtā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, kuras gaitā vienība neguva nevienus vārtus. Uz ko līdzīgu cerēs arī staicelieši, kuri paši vēlēsies pielikt punktu savai trīs zaudētu maču sērijai.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija