Pēc septītās kārtas Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajā "SynotTip" Rīgas minifutbola turnīrā vadību pārņēmušas "Baltic International Bank" (BIB) un FC "Caramba Riga" vienības, kamēr ilglaicīgā līdere "SFS", piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas, atkritusi uz trešo pozīciju kopvērtējuma tabulā.

"SFS" turnīru sāka ar piecām izcīnītām uzvarām, bet iepriekšējā mačā piedzīvoja pirmo neveiksmi, piekāpjoties BIB vienībai. Spēlējot ne spēcīgākajā sastāvā, zaudējumu "SFS" vīriem nācās piedzīvot arī nule kā aizvadītajā septītajā kārtā, kad komanda ar rezultātu 2:3 atzina FC "Caramba Riga" pārākumu.

Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Šihmans, Maksims Piļakovs un Oļegs Semjonovs, kurš noslēdzošajā minūtē atzīmējās mača protokolā ar izšķirošo sitienu, kamēr "SFS" labā abas reizes trāpīgs bija Aleksejs Kolesnikovs.

Tikmēr citā cīniņā BIB ar rezultātu 3:0 pieveica "Impakt", visus trīs vārtus gūstot mača pēdējo desmit minūšu laikā, kad divkārt precīzi sita Romans Derbakovs, bet viens vārtu guvums Igora Derbakova kontā.

Ar 16 iekrātiem punktiem BIB un FC "Caramba Riga" šobrīd atrodas turnīra kopvērtējuma tabulas augšgalā, taču nedaudz labākas vārtu attiecības dēļ (+11 pret +4) priekšrocība ir BIB vienībai. Kā zināms, abu šo sāncenšu savstarpējā spēle piektajā kārtā noslēdzās neizšķirti 1:1. Tikmēr uz trešo vietu, kā minēts, noslīdējusi "SFS" (15).

Citā septītās kārtas duelī divi Vitālija Smirnova vārtu guvumi palīdzēja "JakoSport&HELA" ar rezultātu 3:2 uzveikt "LSG SKY CHEFS". Interesanti, ka izšķirošos trešos vārtus, rezultātam tobrīd esot 2:2, V. Smirnovs guva jau beidzamajā cīņas minūtē, sekmējot savas komandas triumfu un ļaujot tai ar 13 izcīnītiem punktiem nostiprināties pirmajā četriniekā.

Uzreiz aiz līderu kvarteta tabulā seko 12 punktus izcīnījušās "FREE", kas aktuālās kārtas mačā dalīja punktus uz pusēm ar "Industrial Steel Group" (1:1), un "Impakt", savukārt no septītās līdz desmitajai vietai kopvērtējumā izkārtojušās desmit punktus savākušās "JUVS", "LSG SKY CHEFS", "Industrial Steel Group" un "SALONS.LV". No pēdējo komandu veikuma jāatzīmē "JUVS" triumfs pār "AMOKO" (4:0 un divi vārti Jevgenijam Ļevčenko), kā arī "SALONS.LV" ar identisku rezultātu izcīnītā uzvara pret "ASK Kadaga" (divi vārti Renāram Kazum).

Vēl no nepieminētajiem septītās kārtas rezultātiem jāatzīmē pastarītes "DSV Transport" pirmā uzvara turnīrā – 11:3 pret "RTO", kas spēlēja viena vīra skaitliskajā mazākumā. Uzvarētāju rindās pa trim vārtiem guva Ainārs Ābele un Imants Kalašņikovs. Savukārt citu turnīra tabulas lejasdaļā esošo vienību duelī starp FC "Petrow" un "Marshal FC" komandas vienojās par neizšķirtu 1:1.

plašāka informācija turnīra mājaslapā


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija