Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta vecāko grupu (U-18, U-16 un U-15) sacensību apskats un galvenās aktualitātes.

ELITES GRUPA | U-18 A APAKŠGRUPA

Šajā grupā komandas ir pietuvojušās sezonas pārtraukumam, jo jūnijā un jūlijā sacensību kalendārā atlicis aizvadīt vēl tikai divas spēles, sezonai ar pilnu sparu vēlāk atsākoties augustā. Pašlaik par kopvērtējuma pirmo vietu visaktīvāk cīnās BFC Daugavpils un Vidzemes FC futbolisti, kuri iekrājuši pa četrām uzvarām un vienam zaudējumam. Daugavpiliešu vienīgais zaudējums fiksēts pret Jēkabpils SS (2:3), kamēr vidzemnieki laukumu bez iegūtiem punktiem atstājuši vien mačā pret Daugavpils pārstāvjiem (1:5). Divus punktus šīm vienībām zaudē SK Super Nova, kas gan aizvadījusi par vienu spēli vairāk. Vienīgā komanda bez uzvarām un iegūtiem punktiem pašlaik ir Ilūkstes NSS.

ELITES GRUPA | U-18 B APAKŠGRUPA

Ar bezzaudējumu sērijām šajā grupā var lepoties Rīgas Futbola skola un FK Liepāja. Kamēr rīdzinieki sešos mačs tikuši pie četrām uzvarām un diviem neizšķirtiem, liepājnieku kontā ir trīs panākumi un viena neizšķirti aizvadīta cīņa. Iespējams, ka līderiem sezonas turpinājumā pietuvosies arī JDFS Alberts puiši, jo viņi četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs cietuši tikai vienu zaudējumu, kamēr pārējās komandas pie punktiem nav tikušas vismaz divos mačos. Pagaidām sezona nesekmējas SK Babīte komandai, kura piecos mačos pie punktiem tā arī nav tikusi.

ELITES GRUPA | U-16 (2000. DZIMŠANAS GADS)

Līdzšinējie sezonas rezultāti liek domāt, ka šajā grupā spēkošanās par godalgotajām vietām būs ļoti saspringta. Pašlaik pirmās četras komandas – FS Metta, FA Ventspils, Rīgas Futbola skolu un FK Liepāja - šķir tikai viens punkts, bet no zaudējumiem līdz šim spējuši izvairīties tikai liepājnieki. Nākamās četras vienības izkārtojušās četru punktu diapazonā, bet FK Tukums-2000/TSS un FK Dinamo Rīga puišiem punktu kopvērtējuma tabulā pagaidām nav. Tiesa, jau jūnijs šajā izkārtojumā var ieviest pamatīgas izmaiņas.

ELITES GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS)

Šajā grupā līderu godu ar attiecīgi sešu un piecu uzvarētu spēļu sēriju bauda FS Metta un BFC Daugavpils, bet daudzsološs sezonas sākums padevies arī SK Super Nova/AFA Olaine un Rīgas Futbola skolai – pagaidām tikai pa vienam piedzīvotam zaudējumam. Priecē, ka šajā grupā vismaz viens punkts nu ir visām desmit komandām.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-16 (2000. DZIMŠANAS GADS)

Sezonas līdzšinējā gaita liek domāt, ka visskaļāk čempionu titulam pieteikušies puiši no Ogres NSC, jo viņu kontā ir sešas uzvaras un viens neizšķirts, kamēr citi sekotāji jau vismaz divas reizes piedzīvojuši zaudējumus. Noteikti, ka jūnija spēles šajā grupā ieviesīs lielāku skaidrību par komandu spēku samēru un to ambīcijām, jo absolūtais vairums līdzšinējo maču aizvadīti līdzvērtīgākās un saspringtās cīņās.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Šajā konkurencē spēkus izmēģina sešas komandas, kas līdz šim aizvadījušas krasi atšķirīgu spēļu skaitu, tāpēc spriest par favorītiem pašlaik vēl ir pāragri. Līdz šim labi sevi apliecina gan FK Liepāja, gan Latvijas sieviešu izlase, kas spējuši izvairīties no zaudējumiem attiecīgi piecās un četrās spēlēs, tomēr 100% uzvaru rādītājs ir arī Talsu NSS – panākums komandas vienīgajā līdzšinējā mačā.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Kopvērtējuma līderi kā vienīgie pagaidām neuzvarētie futbolisti ir puiši no FK Lielupe/SK Kengaroos komandas - trīs panākumi un viens neizšķirts. Par punktu pašlaik atpaliek FK Dinamo Rīga un JDFS Alberts vienības, kas četrās cīņās tikušas pie deviņiem punktiem.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija