Četri Latvijas klubi pirmdien, 20. jūnijā, Šveicē notikušajā izlozē uzzināja savus pirmos pretiniekus jaunās Eirokausu sezonas ievadā.

Latvijas čempionvienība FK "Liepāja" jaunajā sezonā piedalīsies UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā, kur iesaistīsies no otrās kārtas. Liepājniekiem, kuri savā izlozes grupā bija neizsēto vidū, pretiniekos ielozēti pagājušās sezonas Austrijas čempioni Zalcburgas "Red Bull". Šīs sacensību kārtas mači norisināsies 12./13. un 19./20. jūlijā.

FK "Liepāja" klubam šī ir debijas sezona Eirokausu turnīros.

Tikmēr trīs citi Latvijas pārstāvji - FK "Ventspils", FK "Jelgava" un FK "Spartaks Jūrmala" - jaunajā Eirokausu sezonā piedalīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās, kuras tie visi uzsāks no pirmās atlases kārtas. Pirmdien notikušajā izlozē vienīgi ventspilnieki savā grupā bija izsēto komandu vidū, kamēr jelgavnieki un jūrmalnieki bija iekļauti starp neizsētajām vienībām.

Pagājušās sezonas pašmāju trešais spēcīgākais klubs FK "Ventspils" sev pretiniekos ieguva Fēru salu trešo labāko vienību "Víkingur", Latvijas kausa trofejas esošajiem īpašniekiem FK "Jelgava" pretim stāsies Koubavogiras klubs "Breiðablik" no Islandes, kas ir savas valsts vicečempioni, savukārt pērnās sezonas Latvijas piektā labākā komanda FK "Spartaks Jūrmala" mērosies spēkiem ar labi zināmo Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", kas savas valsts čempionātā pagājušajā gadā izcīnīja sudraba medaļas. Pirmās kvalifikācijas kārtas spēles norisināsies 30. jūnijā un 7. jūlijā.

Abos kvalifikācijas turnīros nākamajā kārtā iekļūs komandas, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Pārvarot UEFA Eiropas līgas pirmo kvalifikācijas kārtu, otrajā kārtā FK "Ventspils" pretiniekos būs Skotijas klubs "Aberdeen" vai "Fola" no Luksemburgas, FK "Jelgava" varēs sacensties ar Albānijas komandu Tirānas "Partizani" vai Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, bet FK "Spartaks Jūrmala" tiksies ar Īrijas vienības Dublinas "St Patrick's Athletic" un Luksemburgas komandas "Jeunesse" pāra uzvarētājiem.


Latvijas Futbola federācija
Foto - uefa.com/Getty Images