Piektdien, 17. jūnijā, ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās notikušo otrā posma izlozi turpinājās 2016./2017. gada sezonas Latvijas kausa izcīņa. Šajā sacensību posmā, kurā iesaistās arī komanda.lv Pirmās līgas čempionāta pārstāvji, savus pretiniekus uzzināja kopumā 31 vienība.

Sacensību pirmajā posmā piedalījās Latvijas Otrās līgas čempionāta klubi un citi klubi, kas ir LFF biedri vai biedra kandidāti un bija pieteikušies dalībai sacensībās. Ar izlozes palīdzību maijā tika noteikti astoņi pirmā posma spēļu pāri un tie deviņi klubi, kuri automātiski kvalificējās turnīra otrajam posmam.

Pēc uzvarām pirmā posma mačos otro posmu sasniedza FK Dinamo Rīga, SK Cēsis, FK Igate/Tami-Tami, FK 1948 Dobeles Daugava, Talsu NSS/FK Laidze, FC Nikers/Kuldīga, FK Krāslava un FK Nīca komandas, bet pie automātiskas ceļazīmes uz otro posmu tika Caramba Rīga, Optibet Traktors, FK Mērsrags, Saldus SS/Brocēnu BJSS, FK Lielupe, FK Aliance, JFC Dobele, FK Alberts un FK Fortūna/Ogre. Šīm vienībām otrajā posmā pievienojušies komanda.lv Pirmās līgas čempionāta klubi, izņemot RTU FC, kas no iespējas piedalīties Latvijas kausa izcīņas turnīrā atteicās.

 Foto no izlozes

Turnīra otrais posms norisināsies divās kārtas, kā rezultātā tiks noteiktas astoņas komandas, kas turnīru turpinās trešajā posmā jeb astotdaļfinālā. Piektdien notikušajā izlozē noteikti gan otrā posma pirmās kārtas pāri, gan komandu zars otrā posma otrās kārtas mačiem.

Otrā posma pirmajā un otrajā etapā komandām mājas un izbraukuma spēlēm jābūt vienādā skaitā. Ja otrā posma pirmā etapa uzvarētāji ir saimnieku komandas, tad otrā etapa spēļu saimniekus nosaka šī izlozes kārtība.

Izlozes rezultāti

Visas otrā posma spēles plānots aizvadīts līdz jūlija vidum. Precīzi spēļu norises laiki un vietas tiks paziņoti papildus.

Līdz ar trešo posmu jeb astotdaļfinālu sacensībās iesaistīsies arī "SynotTip" Virslīgas čempionāta pārstāvji. Pēc tam turnīra labāko astoņu komandu cīņas norisināsies jau 2017. gadā.


Latvijas Futbola federācija