Mājiniekiem izcīnot kopvērtējuma pirmās divas vietas, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas vecākā grupa jeb 2001. dzimšanas gada futbolisti no 14. līdz 16. jūnijam piedalījās LFF FA kausa izcīņas turnīrā, kuru, kā ierasts, uzņēma LFF mācību un treniņu centrs "Staicele". Ar šo turnīru noslēdzās šī dzimšanas gada futbolistu trīs gadus ilgais apmācības cikls LFF Futbola akadēmijā.

Kā ziņots, pirms LFF FA kausa izcīņas turnīra Staicelē norisinājās pirmās divas LFF Futbola akadēmijas jūnija talantu skates, kuru primārais uzdevums bija izveidot LFF Futbola akadēmijas U-15 vecuma grupas A un B izlašu sastāvus, kas aizstāvētu mājinieku godu LFF FA kausa izcīņas turnīrā. Tajā bez šīm divām izlasēm piedalījās arī vienaudži no Baltkrievijas un Lietuvas.

 Foto no turnīra spēlēm

Abas LFF Futbola akadēmijas izlases turnīrā iekrāja pa sešiem punktiem, bet uzvara savstarpējā mačā ar rezultātu 3:1 pirmo vietu atvēlēja izlases B sastāvam. Otrajā pozīcijā ierindojās mājinieku A sastāvs, trešie bija baltkrievi, bet ceturtie – lietuvieši.

LFF FA kausa izcīņas turnīra rezultāti

LFF Futbola akadēmijas B komandā spēlēja pārstāvji no BFC Daugavpils, FA Ventspils, FS Metta, JFA Jelgava, FK Liepāja, Šitika FS, AFA Olaine, Rīgas FS un Ogres SC klubiem, bet izlases treneri bija Igors Kičigins (FA Ventspils) un Dmitrijs Kohans (Šitika FS). Savukārt A sastāvā sevi apliecināja FS Metta, JFA Jelgava, BFC Daugavpils, Rīgas FS, AFA Olaine, FK Liepāja un Vidzemes FC jaunie futbolisti, kuru treneri turnīrā bija Aleksandrs Jeļisejevs (LFF FA) un Andis Rozītis (Vidzemes FC). Ar abām komandām strādāja arī vārtsargu treneris Jevgēnijs Belovs un ārsts Aleksandrs Mihailovs.

Balvas kā turnīra labākie spēlētāji saņēma Latvija-B komandas futbolisti Raivis Viļumsons (FK Liepāja), Deivids Drāznieks (FK Liepāja), Roberts Magrins (BFC Daugavpils) un Maksims Sidorovs (FK Liepāja), kā arī Latvija-A vienības pārstāvji Tomass Linds (JFA Jelgava), Normunds Uldriķis (FS Metta) un Ēriks Dekoneks (FS Metta). Pie atzinības tika arī baltkrievi Jevgēņijs Guļeckis un Ņikita Ivaņutenko, kā arī lietuvieši Dens Gudaitis un Grants Šimkus.

Latvija-A komandas sastāvs

Vārds, uzvārds Dz. gads Klubs
Alvis Sorokins 2001. FS Metta
Tomass Linds 2001. JFA Jelgava
Ēriks Dekoneks 2001. FS Metta
Oskars Bambals 2001. FS Metta
Normunds Uldriķis 2001. FS Metta
Aleksandrs Kartišovs 2001. FS Metta
Kirils Iļjins 2001. BFC Daugavpils
Emīls Spēks 2001. BFC Daugavpils
Leonīds Truskovskis 2001. BFC Daugavpils
Dāvis Amdurs 2001. Rīgas FS
Edgars Šakurovs 2001. Rīgas FS
Aleksejs Krjukovičs 2001. Šitika FS
Arturs Grabčaks 2001. Šitika FS
Denniss Stradiņš 2001. AFA Olaine
Arturs Meirāns 2001. AFA Olaine
Kristians Rozentāls 2001. FK Liepāja
Arturs Emīls Sorokins 2001. Vidzemes FC/ Staicele
Elvis Ābols 2001. Vidzemes FC/ Smiltene

Latvija-B komandas sastāvs

Vārds, uzvārds Dz. gads Klubs
Ivans Dubodelovs 2001. BFC Daugavpils
Ignats Koļesņiks 2001. FA Ventspils
Viktors Grigorjevs 2001. FA Ventspils
Filips Elsts 2001. FS Metta
Rihards Ozoliņš 2001. FS Metta
Kristofers Zviņģelis 2001. JFA Jelgava
Deivids Drāznieks 2001. FK Liepāja
Maksims Sidorovs 2001. FK Liepāja
Raivis Viļumsons 2001. FK Liepāja
Edgars Ivanovs 2001. BFC Daugavpils
Roberts Magrins 2001. BFC Daugavpils
Oļegs Gurevičs 2001. Šitika FS
Daniels Fedorovičs 2001. Šitika FS
Raitis Butlers 2001. AFA Olaine
Toms Lamša 2001. AFA Olaine
Aleksejs Buksovs 2001. Rīgas FS
Daniils Staņjuks 2001. Rīgas FS
Matīss Beitāns 2001. Ogres SC
Roberts Zelmanis 2001. Šitika FS

Jūnija turpinājumā no 19. līdz 22. jūnijam paredzēta talantu skate 2003. dzimšanas gada futbolistiem, bet no 27. līdz 30. jūnijam Staicelē sabrauks valsts reģionu talantīgie 2002. dzimšanas gada futbolisti.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet LFF FA kausa izcīņas turnīrā jūnijā noslēdzas 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisināsies noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri, bet LFF Futbola akadēmijas sezona, kā ierasts, noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē, kurā šoreiz piedalīsies U-13 un U-14 vecuma grupas spēlētāji.

Par LFF Futbola akadēmiju

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šīgada LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīros un talantu skatēs piedalās 2001., 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolisti, kurus rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. LFF Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi ar ikdienas treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmējot Latvijas jaunatnes izlašu un nacionālās valstsvienības, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju.


Latvijas Futbola federācija