Arvien straujāk noslēgumam tuvojas Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un spora departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Šobrīd aizvadītas 376 spēles un noskaidrota jau lielākā daļa no trīs vecāko grupu labākajām četrām komandām, kas pārstāvēs Rīgu Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas noslēgumā.

U-10 jeb 2006. gadā dzimušo spēlētāju sacensībās prestižākajā A apakšgrupā četras šobrīd vadošās vienības jau paspējušas aizvadīt visas spēles, turklāt trīs pirmās no tām vairs ne pie kāda sportiskā scenārija nevar izkrist no līderu kvarteta. Kā labākā vienība sevi apliecinājusi 34 punktus sakrājusī FS “Metta/Rīga”, otro vietu ieņēmusi SK “Babīte” (30), bet trešajā pozīcijā iekārtojusies “Academ FC” (28).

Arī ceturtā pašreiz spēcīgākā komanda – FK “Dinamo Rīga 1” – aizvadījusi visus paredzētos 13 mačus, savācot 25 punktus, taču par vietas saglabāšanu līderu kvartetā dinamieši nevar būt droši. Viņus no četrinieka joprojām var izstumt gan “JDFS Alberts 1”, kurai savākts 21 punkts un rezervē divas cīņas, gan arī “Skonto FS” (16), kas gan atpaliek par deviņiem punktiem, taču vēl aizvadīs četras spēles.

Šīs pašas vecuma grupas B grupā joprojām visvairāk punktu – 22 – ir TFS “Nikars-Vanagi”, bet tuvākās vanagu konkurentes kopvērtējumā ir 19 punktus iekrājusī “JDFS Alberts 3” un FS “Daugava Rīga” (18).

Tikmēr U-11 jeb 2005. gada spēlētāju konkurencē A grupā starp 12 komandām jau noskaidrotas visas četras labākās komandas, kas pārstāvēs galvaspilsētu Latvijas finālsacensībās. To vidū ir čempionātā visus mačus aizvadījušās SK “Babīte” (31), FS “Metta/Rīga” (27), SK “Super Nova 1” (26), kā arī FK “Dinamo Rīga 1” (22), kurai vēl viena spēle rezervē. Neviena no atlikušajām konkurentēm pat teorētiski vairs nespēj pamainīt šī četrinieka dalībnieku sastāvu.

Šajā pašā vecuma kategorijā tiek izspēlēts čempionāts arī B-1 un B-2 grupās. Pirmajā no tām, pateicoties četrām uzvarētām spēlēm, līdere starp sešām dalībniecēm ir FS “Garkalne” (12), savukārt B-2 kategorijā priekšgalā izvirzījies līderu trijnieks, kurā ietilpst “RTU FC/MLFC Victoria” (18), FS “Metta” (16) un FK “Dinamo Rīga 5” (13).

Vecākajā jeb U-12 sacensību kategorijā A grupā 12 dalībnieču konkurencē noskaidrotas trīs no četrām Latvijas fināla sacensību dalībniecēm. Starp tām ir turnīrā visus mačus aizvadīt paspējušās FS “Metta/Rīga” (33), SK “Super Nova 1” (27) un “Rīgas” FS (21), savukārt nākamā labākā kopvērtējuma komanda FS “Metta/2004” (19), kurai palikusi vēl viena spēle, var pacelties gan uz trešo vietu, gan arī teorētiski izkrist no līderu kvarteta.

Tiesa, iespējamība, ka FS “Metta/2004” nenoturas pirmajā četriniekā, nav liela. Lai tā notiktu, “Šitika FS 1”, kas šobrīd ar četriem punktiem atrodas tabulas pašā lejasdaļā, jāuzvar visi pieci atlikušie mači, kuru starpā ir arī cīņa ar FS “Metta/2004”. Punktu izteiksmes ziņā FS “Metta/2004” komandu var noķert JFC “Skonto 1”, ja uzvarēs visas trīs atlikušās cīņas, taču tad abām sāncensēm būs vienāds punktu skaits, bet priekšrocība savstarpējā duelī uzvarētās spēles dēļ būs FS “Metta/2004”.

Šīs pašas vecuma kategorijas B grupā joprojām ar 12 punktiem pirmajā pozīcijā ierindojas FK “Dinamo Rīga 2”.

Tikmēr pašā jaunākajā U-9 vecuma kategorijā starp 2007. gadā dzimušajiem spēlētājiem A grupā pagaidām ar sešām uzvarām turnīru pabeigusi SK “Babīte 1”, bet par panākumu mazāk ir JDFS “Alberts 1”, kurai vēl jāaizvada trīs cīņas. B-1 grupā sevi pārliecinoši apliecina “JFK Daugava” (piecas uzvaras) un “TFS Nikars-Vanagi” (četri panākumi), bet B-2 grupā – FS “Daugava Rīga“ un SK “Super Nova 2” (katrai pa četrām uzvarām).

Kā zināms, 2016. gada Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāta U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu pirmās trīs komandas augustā tiks apbalvotas ar kausiem, medaļām un diplomiem, bet labākās četras vienības pārstāvēs Rīgu Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas noslēgumā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija