Jūnijā Liepājā norisinājās pirmās trīs tradicionālā un skaitliski vērienīgā bērnu futbola turnīra "Dobrecova kauss" sacensības, kurās piedalījās kopumā 48 komandas no piecām valstīm. Pirmajās trīs turnīra vecuma grupās pie uzvarētāju kausiem tika Latvijas klubu pārstāvji.

U-8 vecuma grupā pirmo vietu izcīnīja Šitika Futbola skola, kas finālā ar rezultātu 6:5 pārspēja FK Liepāja/AS jaunos futbolistus. Savukārt trešajā vietā ierindojās FS Metta komanda, kura cīņā par bronzas godalgām ar 6:3 apspēlēja JDFS Alberts.

Par labāko komandu U-9 vecuma grupā kļuva FK Tukums-2000 pārstāvji, kuri izšķirošajā mačā ar 5:2 uzvarēja Lietuvas vienaudžus no Klaipēdas kluba "Baltai". Trešie šoreiz citi Lietuvas pārstāvji no komandas Mažeiķu "Atmosfera", kuri spēlē par 3./4. vietu ar 2:0 pārspēja SK Babīte.

Tikmēr U-13 vecuma grupā zelta medaļas tika mājiniekiem no FK Liepāja, kuru pretinieki finālā no Polijas pilsētas Podlaskas tika apspēlēti ar rezultātu 1:0. Trešā vieta lietuviešiem no "Baltai" vienības – uzvara bronzas mačā pār citu Lietuvas komandu Kauņas "Tauras" ar rezultātu 3:1.

 Turnīra lielais video apskats

 Pirmās dienas video apskats

 Otrās dienas video apskats

 Trešās dienas video apskats

 Foto to turnīra spēlēm

"Liels prieks novērot, ka FK Liepāja spēj uzņemt šādas raudzes starptautisku pasākumu augstā līmenī. Tas apliecina, ka Latvijā ir augsta līmeņa sporta organizatori, kuri spēj Latvijai sarūpēt Eiropas un Baltijas labāko jaunatnes komandu cīņas. Vēlos pateikties FK Liepāja par uzaicinājumu apbalvot komandas, kā arī piedalīties trīs dienas ilgajā turnīrā, lai novērotu organizācijas iekšējos procesus, vecāku un bērnu uzvedību šādos turnīros, kā arī spēju uzņemt lielu daudzumu komandu vienā vietā, izguldīt tos, kā arī paēdināt un nodrošināt augstākā līmeņa spēļu apstākļus," iespaidos par Liepājā redzēto dalās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības nodaļas vadītājs Renārs Krīgers, kurš ir arīdzan populārā Zēnu Futbola festivāla direktors. "Milzīgs prieks arī par Māri Verpakovski un Viktoru Dobrecovu, kuri ir šī turnīra patroni un atbalsts. Ir patīkami redzēt, kā bijušie spēlētāji palīdz attīstīt ne tikai futbola piramīdas virsotni, bet arī tās pamatus savā pilsētā, kurā viņi ir auguši, spēlējuši un pilnveidojušies par futbolistiem tieši tāpat, kā šobrīd to dara mazie turnīra dalībnieki. Iespējams, arī viņi nākotnē šāda pašā veidā palīdzēs veidot pilsētas futbola nākotni un dzīvi. Tāpat liels prieks redzēt, kā šādos turnīros tiek iesaistīti atbalstītāji un sponsori, jo bez viņiem šāda līmeņa sacensības sarūpēt būtu ļoti apgrūtinoši. Tāpēc arī citām organizācijām un klubiem rekomendējam uzrunāt vietējos uzņēmumus, lai kopā ar tiem celtu Latvijas futbola līmeni un bērniem nodrošināt visu to labāko. Novēlu veiksmi FK Liepāja treneriem un organizatoriem arī turpmāk, lai sagaidītu nākamās zvaigznes pie Latvijas futbola debesīm!"

Turnīra rīkotāji īpašu pateicību izsaka futbolistu vecākiem, kuri atbalstīja savas atvases, kā arī turnīra atbalstītājiem - "Liepājas papīrs", "LOC", "Vega-1", Liepājas pilsētas dome, Liepājas pilsētas Sporta pārvalde, "NPK Expert", "Lotte'', "FK Liepāja", LFF un "Cukurfabrik".

U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu futbolisti sacensībās startēs laika posmā no 5. līdz 7. augustam.

Šāds turnīrs tradicionāli tiek rīkots, lai popularizētu futbolu, paaugstinātu jauno futbolistu meistarību, nodibinātu kontaktus dažādu valstu un pilsētu futbola klubu starpā, kā arī lai noteiktu labākos spēlētājus un komandas. Turnīrs ir nosaukts Latvijas futbola Virslīgas visu laiku rezultatīvākā futbolista Viktora Dobrecova vārdā. Turnīrs pirmoreiz norisinājās 2010. gadā, bet jau gadu vēlāk tas ieguva starptautisku pieskaņu. Šīgada sacensību uzvarētāji balvā saņem pilnībā apmaksātu dalību 2017. gada turnīrā.


Latvijas Futbola federācija