Baltijas Kausa turnīru sēriju Latvijā šovasar laika posmā no 27. līdz 30. jūnijam turpinās U-17 vecuma grupas turnīrs jauniešiem. Šobrīd plānots, ka arī šī turnīra spēles notiks divos stadionos – Latvijas izlase visas spēles aizvadīs Zemgales Olimpiskā sporta centra stadionā, Jelgavā, kamēr viesu komandas savā starpā tiksies Jūrmalas pilsētas stadionā “Sloka”. Ieeja uz visām turnīra spēlēm skatītājiem – BEZ MAKSAS.

BALTIJAS KAUSS 2016 JAUNIEŠIEM

Baltijas Kausa izcīņas rīkošanas mērķis tradicionāli ir noteikt turnīra uzvarētāju, attīstīt un vairot jauniešu futbola popularitāti, attīstīt futbolistu individuālās iemaņas, kā arī vairot tiesnešu un treneru kvalifikāciju. Šogad turnīra rīkošana valstu rotācijas kārtībā nonākusi līdz Latvijai, un to organizē Latvijas Futbola federācija.

Līdzīgi kā U-19 vecuma grupā, arī šī vecuma Baltijas Kausa izcīņas ietvaros komandas tiekas viena apļa turnīrā, spēlējot katra ar katru vienu reizi. Par uzvaru komanda iegūs 3 punktus, par neizšķirtu – 1 punktu, kamēr par zaudējumu punkti piešķirti netiks. Atbilstoši turnīra Reglamentam, ja turnīra tabulas kopvērtējumā divām vai vairākām komandām būs vienāds punktu skaits, tad vietu sadalījums kopvērtējumā tiks noteikts pēc sekojošiem kritērijiem:

  • rezultāti savstarpējās spēlēs (punkti, vārtu attiecība, gūto vārtu skaits);
  • kopējā vārtu attiecība visās spēlēs;
  • lielāks gūto vārtu skaits visās spēlēs;
  • mazāks soda punktu skaits (sarkanā kartiņa / noraidījums – 3 punkti, dzeltenā kartiņa / brīdinājums – 1 punkts);
  • izloze.

U-17 vecuma grupā vienas spēles garums – divi puslaiki pa 40 minūtēm. Spēles laikā atļauts veikt septiņas spēlētāju maiņas, kurām ir jānotiek ne vairāk kā trijās pauzēs. Divu nopelnīto brīdinājumu vai noraidījuma gadījumā spēlētājs automātiski izlaiž nākamo spēli. U-17 vecuma turnīrā komandas pieteikumā drīkst tikt iekļauti 23 spēlētāji, kas dzimuši 2000. gada 1. janvārī un jaunāki.

SPĒĻU KALENDĀRS U-17 VECUMA GRUPĀ

Svētdiena, 26. maijs - komandu iebraukšanas diena

Pirmdiena, 27. jūnijs

  1. plkst 13:00 SOMIJA – LIETUVA (Jūrmalas pilsētas stadions “Sloka”)
  2. plkst 17:00 LATVIJA – IGAUNIJA (Zemgales Olimpiskais centrs, Jelgava)

Otrdiena, 28. jūnijs

  1. plkst 13:00 IGAUNIJA – SOMIJA (Jūrmalas pilsētas stadions “Sloka”)
  2. plkst 17:00 LATVIJA – LIETUVA (Zemgales Olimpiskais centrs, Jelgava)

Ceturtdiena, 30. jūnijs

  1. plkst 12:00 LIETUVA – IGAUNIJA (Jūrmalas pilsētas stadions “Sloka”)
  2. plkst 12:00 LATVIJA – SOMIJA (Zemgales Olimpiskais centrs, Jelgava)

Plašāka informācija par Latvijas U-17 jauniešu futbola izlases kandidātu sarakstu, kā arī valstsvienības darba plānu pirms turnīra spēlēm būs pieejama drīzumā. 


Latvijas Futbola federācija