Sākot ar šī gada septembri Rīgas Hanzas vidusskolā, uzsākot mācības desmitajā klasē, varēs apgūt jaunu profesionālās ievirzes mācību programmu "Ievirze sporta pedagoga darbā". Jaunās programmas saturs ir īpaši paredzēts visiem tiem, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar sporta vidi gan laukumā, gan ārpus tā.

Programma izstrādāta, sadarbojoties Rīgas Hanzas vidusskolai un Biedrībai "Futbola skola "METTA"". Katrs skolnieks, pabeidzot šo programmu, būs apguvis nepieciešamās pamata iemaņas, lai pēc vidusskolas gaitām precīzāk varētu izvēlēties sev tuvāko studiju ceļu. Programmas mērķis ir radīt priekšstatu un gūt ieskatu par sporta pedagoga un trenera darbu, sporta pasākuma organizatora un menedžmenta prasmēm. Tāpat programmas ietvaros tiks veicināta papildus padziļināta izpratne par savu treniņprocesu un sportisko aktivitāšu nozīmi.

"Šādi jaunievedumi stimulē tālākizglītības motivāciju un sniedz priekšstatu par izaugsmes iespējām saistībā ar pedagoga, organizatora, menedžera profesiju futbolā. Vēlamies stiprināt duālās karjeras nozīmi sporta vidē. Mūsdienās ļoti būtiski ir nodrošināt skolēniem iespējas turpināt izglītību atbilstoši savām spējām un interesēm un motivēt jauniešus mūžizglītībai. Esam droši, ka pēc trīs gadu mācībām programmas absolventi ne tikai sekmīgi iekļausies Latvijas futbola un sporta sistēmā, bet arī turpinās augsta līmeņa studijas savā aicinājuma profesijā," uzsver FS "METTA" līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons.

Plašāk par programmu un uzņemšanu


Informāciju sagatavoja:
FS "METTA"