Aizvadītās nedēļas ietvaros Rīgas futbola čempionāta centrālā spēle neapšaubāmi bija cīņa starp divām pērnās sezonas spēcīgākajām vienībām – čempioni FC "Caramba Riga" un otrās vietas ieguvēju "Rīnūži/BEITAR" -, kas patlaban atrodas kopvērtējuma tabulas līderpozīcijā. Šoreiz nevienai no konkurentēm trīs punktus iegūt neizdevās, mačam noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu.

"Rīnūži/BEITAR" pirms šī mača, kā minēts, ar sešās spēlēs iekrātiem 16 punktiem atradās līderes godā, kamēr FC "Caramba Riga" bija paspējusi aizvadīt vien četrus mačus, iegūstot astoņus punktus, kas to ierindoja kopvērtējuma tabulas vidusdaļā. Rīgas čempionāta grandu cīniņā uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, mačam noslēdzoties bez gūtajiem vārtiem. Turklāt šī kļuva par pirmo turnīra spēli, kurā "Rīnūži/BEITAR" futbolisti nespēja gūt vārtus. Neraugoties uz punktu zaudējumu, viņi saglabāja pirmo vietu čempionātā.

Savukārt FC "Caramba Riga", pateicoties 3:0 panākumam pār SK "Babīte 2", pacēlās jau uz piekto vietu turnīra tabulā, no "Rīnūži/BEITAR" atpaliekot vairs tikai par pieciem punktiem.

Līderes tuvākā sekotāja kopvērtējumā "Salaspils FS" aizgājušajā nedēļā laukumā nedevās, bet spēles aizvadīja attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā esošās "Progress/Super Nova" un "Riga United FC", katra pa reizei kaldinot panākumu. Pirmā, pateicoties diviem Vugara Askerova vārtu guvumiem, ar rezultātu 3:1 pieveica "AMOKO/02", kamēr "Riga United FC" svinēja trešo uzvaru pēc kārtas, pārspējot SK "Babīte 2" ar 4:1. Divus vārtus šajā duelī uzvarētāju rindās guva Fabio Possagno un Jānis Pakalns.

Nevienai no pārējām turnīra dalībniecēm, kas izkārtojušās aiz minētā līderu piecinieka, patlaban nav izdevies pārsniegt desmit punktu robežu.

No pārējiem rezultātiem jāizceļ FK "Fortūna/Ogre" 4:2 triumfs pār SK "Upesciems", kur Agņa Pūpola trīs vārtu guvumi ļāva ogrēniešiem pārtraukt trīs zaudēto spēļu sēriju. Pakāpeniski uz augšu turnīra tabulā turpina kāpt arī cita favorīte "Monarhs-Flaminko", kas pārliecinoši ar rezultātu 5:1 sagrāva pastarīti "Optibet Traktors".

Savukārt vēl nepieminētajā duelī starp "Olaine" un "Dinamo Rīga" pirmā divkārt atspēlēja nelabvēlīgu vienu vārtu deficītu, cīnoties neizšķirti 2:2. Jāpiebilst, ka dinamieši abus vārtus guva ar 11 metru soda sitienu palīdzību.

Aizvadītajā nedēļā vārtu krājumu neizdevās papildināt šī brīža labākajam turnīra snaiperim Aleksandram Čekulajevam ("Rīnūži/BEITAR"), taču tas īpaši nepasliktināja viņa pozīcijas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. 17 vārtus guvušā futbolista pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem arvien ir gana iespaidīgs – desmit vārtu apmērā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija