Par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta maija mēneša labāko spēlētāju kļuvis 29 gadus vecais SK Babīte komandas uzbrucējs Niks Savaļnieks. Kāds no šīs komandas pārstāvjiem pie mēneša labākā futbolista balvas ticis otro mēnesi pēc kārtas.

Niks Savaļnieks par labāko tika atzīts līdzjutēju balsojumā, kas norisinājās mājaslapā www.komanda.lv, iegūstot pārākumu arī kopējā balsojuma ieskaitē, ko veido līdzjutēju, Latvijas Futbola federācijas (LFF) un veikala "Komanda" vērtējums.

Maijā SK Babīte futbolisti uzvarēja visās piecās spēlēs, četras no tām gūstot laukumā, bet vienu – ar tehnisko uzvaru pār JFK Saldus. Niks Savaļnieks visās spēlēs laukumā pavadīja pilnas 90 minūtes un katrā no tām guva vismaz vienus vārtus – viens precīzs sitiens pret FK Tukums-2000/TSS (2:1), divi gūti vārti pret FK Staiceles Bebri (3:1), divi rezultatīvi sitieni pret FK Jēkabpils/JSC (6:1) un vieni gūti vārti pret savu bijušo klubu Valmiera Glass FK/BSS (2:0). Kopumā šosezon uzbrucējs guvis jau 12 vārtus, kas turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ļauj ieņemt dalītu ceturto vietu.

SK Babīte šosezon piedzīvo savu debiju komanda.lv Pirmās līgas čempionātā, turklāt komanda ar maksimāli iespējamajiem 36 punktiem 12 mačos pašlaik ir pārliecinoša kopvērtējuma līdere.

Kā mēneša labākais futbolists Niks Savaļnieks, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju, saņem dāvanu karti pirkumiem veikalā "Komanda" un īpašu piemiņas balvu.

Kā ziņots, aprīlī turnīra labākā spēlētāja godu izpelnījās SK Babīte komandas uzbrucējs Edgars Kārkliņš.

Katrs no komanda.lv Pirmās līgas klubiem sezonas garumā aizvadīs 28 spēles. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija
Foto - SK Babīte