Piektdien Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrā "Staicele" startēja ikgadējais "SKF Meet the World" turnīrs – atlases sacensības uz pasaulē lielāko jauniešu futbola turnīru "Gothia Cup", kas tiek dēvēts arī par Pasaules kausa izcīņu jauniešiem. Pēc pirmās sacensību dienas ar labākajiem rezultātiem var lepoties BFC Daugavpils, FS METTA un Šitika Futbola skolas pārstāvji.

Turnīrā piedalās astoņas Latvijas labākās U-14 vecuma grupas komandas, kas iespēju startēt šajās sacensībās nopelnīja pagājušā gada Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā – BFC DaugavpilsFS METTAFK Tukums-2000/TSSVidzemes FCŠitika Futbola skolaJFA JelgavaRīgas Futbola skola un Rēzeknes FA.

 Foto no turnīra spēlēm

Pirmajā dienā komandas, sadalītas divās apakšgrupās, izspēlēja pirmās divas kārtas. Tajās pie panākumiem A grupā tika BFC Daugavpils (4:0 pret FK Tukums-2000/TSS un 2:1 pret Vidzemes FC) un FS METTA (pret tām pašām vienībām attiecīgi 5:1 un 3:0), bet B grupā panākumus svinēja Šitika Futbola skola (3:0 pret Rīgas Futbola skolu un 5:0 pret Rēzeknes FA).

SPĒĻU KALENDĀRS, REZULTĀTI UN TABULAS

Turnīrs turpināsies sestdien, kad pēc noslēdzošās apakšgrupu posma kārtas sekos pirmās izslēgšanas turnīra cīņas, bet svētdien sacensības noslēgsies ar spēlēm par vietām.

Gaidot ikgadējo "Gothia Cup" turnīru, jaunieši arī no Latvijas tam par godu var piedalīties īpašā akcijā, kurā kopā ar saviem komandas biedriem jānofilmē izdomas bagāta vārtu guvuma svinēšana un jāiesniedz nofilmētais video dalībai līdzjutēju balsojumā.

PLAŠĀKA INFORMĀCIJA PAR VĀRTU GUVUMU SVINĒŠANAS KONKURSU

"Gothia Cup" turnīrs Zviedrijas pilsētā Gēteborgā norisināsies no 17. līdz 23. jūlijam. Ik gadu tajā piedalās ap 1600 komandām no 80 pasaules valstīm, kas 110 laukumos aizvada 4500 spēles. Pirmoreiz šīs sacensības tika rīkotas 1975. gadā, un kopš tā laika "Gothia Cup" piedalījies gandrīz miljons jauno futbolistu no 141 valsts. Turnīra mērķis ir dot jauniešiem iespēju spēlēt futbolu starptautiska līmeņa turnīrā, tādējādi gūstot neaizmirstamu pieredzi.

Turnīru "SKF Meet the World" rīko Latvijas Futbola federācija sadarbībā ar vadošo gultņu kompāniju pasaulē "SKF".


Latvijas Futbola federācija