Nākamās septiņas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta spēles norisināsies sestdien un svētdien Rēzeknē, Jēkabpilī, Brocēnos, Rīgā, Staicelē un Valmierā, bet vislielāko interesi līdzjutēju rindās noteikti raisīs svētdienas mačs "Skonto" stadionā Rīgā, kad titulētais Skonto FC klubs uzņems pašreizējos kopvērtējuma līderus SK Babīte.

SK Babīte, kas šosezon debitē valsts otrajā spēcīgākajā futbola līgā, sezonu sākusi ar 11 uzvarām pēc kārtas. Tas komandai ļauj ieņemt salīdzinoši pārliecinošu kopvērtējuma pirmo vietu, jo tuvākie sekotāji Rēzeknes FA/BJSS un Skonto FC seko attiecīgi deviņu un 11 punktu attālumā. Tiesa, rēzekniešiem pašlaik ir viena spēle rezervē, bet Skonto FC komandai – pat divas. Skaidrs, ka arī pēc svētdienas mača SK Babīte saglabās turnīra tabulas pirmo vietu un tuvākajās kārtās no tās, visticamāk, nešķirsies, tomēr tās iznākums var izrādīties ļoti būtisks visas sezonas griezumā – uzvara SK Babīte futbolistus nostādīs ļoti komfortablā pozīcijā, bet zaudēti punkti var ieviest pamatīgu intrigu cīņā par pirmajām vietām. Skontiešiem ir bijis ļoti ilgs laiks, lai pienācīgi sagatavotos atbildīgajam mačam, jo iepriekšējo turnīra spēli komanda aizvadīja 21. maijā.

Intriģējošās spēles sākums "Skonto" stadionā svētdien, 12. jūnijā, plkst. 18:00.

Svētdien futbola draugus sagaidīs arī cita saistoša cīņa, kad plkst. 15:00 Valmieras FK sporta bāzē sāksies mačs starp Valmiera Glass FK/BSS un AFA Olaine/SK Super Nova komandām. Valmierieši ar 21 punktu desmit spēlēs kopvērtējuma tabulā pašlaik ir ceturtie, bet olainieši seko trīs pozīcijas zemāk ar 16 punktiem. Šis mačs būs nopietns pārbaudījums līdz šim izcilajai AFA Olaine/SK Super Nova vienības aizsardzībai, jo desmit spēlēs tā savos vārtos ielaidusi vien sešas bumbas.

Pārējās piecas spēles notiks sestdien, 11. jūnijā, un jau pirmajā no tām plkst. 13:30 gaidāma pamatīga intriga, kad Rēzeknes FA/BJSS uzņems FK Auda futbolistus RPD Sporta pārvaldes stadionā Rēzeknē. Rēzeknieši, kā jau minēts, kopvērtējumā ir otrie, bet FK Auda var lepoties ar piekto pozīciju. Ķekavas komanda no Rēzeknes pārstāvjiem atpaliek par vienu punktu, esot aizvadījusi par vienu maču vairāk. Rēzeknes FA/BJSS iepriekšējā kārtā ļoti rezultatīvā cīņā ar 3:4 piekāpās SK Babīte komandai, tāpēc neveiksme arī šajā cīņā var būtiski ietekmēt vienības izredzes sezonas turpinājumā pacīnīties par kādu no pirmajām divām vietām.

Sestdienas spēļu turpinājumā plkst. 16:00 gaidāma svarīga turnīra tabulas lejasgala cīņa, kad FK Jēkabpils/JSC tiksies ar FK Ogre komandu Jēkabpils SC stadionā, bet stundu vēlāk līdzīgi svarīgs mačs Brocēnu SC stadionā sāksies starp JFK Saldus un Preiļu BJSS futbolistiem, kuri pašlaik ieņem kopvērtējuma pēdējās divas vietas.

Tāpat plkst. 17:00 stadionā "Energoautomātika" Rīgā tiksies turnīra tabulas kaimiņi JDFS Alberts un FK Tukums-2000/TSS, kuriem pašlaik kopvērtējuma attiecīgi desmitā un devītā vieta, bet plkst. 19:00 FK Staiceles Bebri uzņems FK Smiltene/BJSS komandu LFF mācību un treniņu centrā "Staicele". Pēdējās piecās spēlēs smilteniešu kontā ir četras uzvaras, kas vienībai ļāvis pakāpties uz kopvērtējuma astoto vietu, bet staicelieši seko tūdaļ aiz labāko desmitnieka.

 Iepriekšējās spēļu kārtas apskats

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija un sporta preču veikals "Komanda" piedāvā līdzjutējiem piedalīties komanda.lv Pirmās līgas čempionāta maija mēneša labākā spēlētāja noteikšanā.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija