Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta jaunāko grupu (U-14 un U-13) sacensību apskats un galvenās aktualitātes.

ELITES GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS)

Turnīra vadošā komanda pašlaik ir BFC Daugavpils, kas sešās spēlēs joprojām ir nepārspēta un iekrājusi piecas uzvaras. Lai arī Latgales pārstāvju rādītāji uzbrukumā pašlaik ir vien ceturtie labākie turnīrā, līderu godu viņiem atvēl spožais veikums aizsardzībā, jo savos vārtos līdz šim ielaista tikai viena bumba. Vienīgā komanda, kas guvusi vārtus pret daugavpiliešiem un spējusi atņemt viņiem punktus, ir Šitika Futbola skola. Arīdzan tā joprojām čempionātā ir bez zaudējumiem un ar vienu spēli rezervē atpaliek no BFC Daugavpils par trīs punktu tiesu. Vēl četras citas vienības iekrājušas robežās no 11 līdz 14 punktiem, kas sezonas turpinājumā sola ļoti saspringtu spēkošanos par vietu labāko trijniekā.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Šajā vecuma grupā jau aizvadītas pirmās otrā apļa spēles, bet līdere, pateicoties lielākam aizvadīto maču skaitam, ir FS METTA. Ar divām spēlēm rezervē divus punktus nopakaļus seko potenciālie sacensību nākotnes līderi BFC Daugavpils, kas kā vienīgie sacensībās spēkojas bez zaudējumiem, bet labāko trijnieku pašlaik noslēdz SK Super Nova. Pie vismaz viena punkta tikušas visas astoņas turnīra dalībnieces.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Arī šajā konkurencē vismaz viens punkts jau ir visām deviņām komandām, bet pirmo vietu ar tikai vienu zaudējumu deviņos mačos ieņem FS METTA. Līdzās rīdziniekiem par pirmo vietu cīkstēšanos turpina arī FK Liepāja un Šitika Futbola skola, kamēr pārējās komandas, kuru priekšgalā atrodas FK Tukums-2000/TSS un FK Liepāja-2004, jau sākušas atpalikt no vadošā trijnieka.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Ar vienīgi uzvarētām spēlēm čempionātu turpina gan FS METTA, gan JFC Skonto komandas, kas aizvadījušas attiecīgi piecus un četrus mačus. Ar vienu zaudējumu un četriem panākumiem cieši seko FK Dinamo Rīga futbolisti, bet pārējām piecām komandām iesaistīties cīņā par godalgām sezonas turpinājumā būs liels izaicinājums.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Kā turnīra vadošā vienība sevi paguvusi pieteikt FK Lielupe/AFA Olaine, kuras kontā ir piecas uzvaras un viens neizšķirts. Jau par sešiem punktiem no tās atpaliek Grobiņas SC/KFC, bet vēl par punktu – gan FK Liepāja, gan JDFS Alberts. Pie punktiem līdz šim izdevies tikt sešām no kopumā astoņām sacensību dalībniecēm.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Šajā konkurencē komandas pašlaik aizvadījušas krasi atšķirīgu spēļu skaitu, bet ar nevainojamu uzvaru bilanci sezonu uzsākuši SK Kengaroos (četros mačos) un JFC Skonto (trīs mačos) futbolisti. Trīs uzvaras un viens neizšķirts ir SK Super Nova kontā, bet pārējās sešas vienības jau piedzīvojušas vismaz pa vienai neveiksmei.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Madonas BJSS komanda sezonu uzsākusi ar četrām uzvarām pēc kārtas, par trim punktiem atpaliekot no Rēzeknes FA-2 futbolistiem, kuriem gan aiz muguras jau ir sešas cīņas. Pārējie turnīra dalībnieki cīnās ar mainīgām sekmēm un vadošā divnieka atpaliek par vismaz sešiem punktiem, tomēr pašreizējais rezultātu blīvums liecina, ka sezonas turpinājumā būs gaidāma ļoti spraiga cīņa par vietu labāko trijniekā.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) C APAKŠGRUPA

Ar piecām uzvarām tikpat mačos var lepoties FK Ventspils OC, kas par diviem punktiem apsteidz sešus mačus aizvadījušos FK Spartaks/JSS pārstāvjus. Iespējams, ka sezonas turpinājumā par augstākajām vietām cīnīsies arī Saldus SS/Brocēnu NBJSS un AFA Olaine komandas, kurām konkurenci varētu sastādīt gan FK Auda, gan Jelgavas BJSS.

Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija