No 3. līdz 5. jūnijam Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" norisinājās mazo zēnu futbola festivāls "Stārķēns", kurā pirmo vietu izcīnīja FK Tukums-2000 mazie futbolisti.

Festivālā piedalījās astoņi jaunatnes futbola klubi ar savām U-8 (2008. dzimšanas gads) un U-9 (2007. dzimšanas gads) vecuma grupu komandām - FA VentspilsLBF FK DaugavaFK Tukums-2000BFC DaugavpilsFK Smiltene/BJSSJFA JelgavaSK Kengaroos un Alojas NSS komandas. Komandas sacentās gan savstarpējās spēlēs, gan soda sitienos, pelnot punktus kopējā ieskaitē.

Tukumnieki pirmo vietu izcīnīja ar 34 iekrātiem punktiem, nopakaļus ar 29 punktiem sekoja FA Ventspils, bet labāko trijnieku noslēdza BFC Daugavpils, kas iekrāja par vienu punktu mazāk. Ar 21 punktu ceturtajā vietā ierindojās FK Smiltene/BJSS, par vienu punktu atpalika LBF FK Daugava, sestie ar 17 punktiem bija SK Kengaroos futbolisti, ar identisku punktu skaitu sekoja JFA Jelgava, bet Alojas NSS ar diviem iegūtiem punktiem ieņēma astoto pozīciju.

Šāds festivāls Staicelē norisinājās otro gadu pēc kārtas. Festivāla mērķi ir izveidot jautrus un atraktīvus svētkus jaunajiem futbolistiem, prezentēt futbolu kā aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī veicināt savstarpēju futbolistu un klubu draudzību. Zēnu futbola festivālu "Stārķēns" organizē Latvijas Jaunatnes futbola līga sadarbībā ar LFF, kā arī LFF mācību un treniņu centru "Staicele". Festivāla patrons ir LFF prezidents Guntis Indriksons.


Latvijas Futbola federācija