Svētdien "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā noslēdzās šīgada pirmais Zēnu Futbola festivāla (ZFF) turnīrs – spēcīgāko komandu jeb A grupas sacensības. Ļoti saistošā un dramatiskā cīņā gan neklātienē, gan klātienē FK Liepāja tomēr spēja par nieka tiesu apsteigt SK Super Nova jaunos futbolistus, nosargājot pērn iegūto ZFF A grupas čempionu titulu. Liepājas pilsētas pārstāvji A grupā par spēcīgākajiem kļuvuši jau ceturto gadu pēc kārtas.

 Trešās dienas video apskats

 Foto no spēlēm Salacgrīvā

Turnīra trešā diena sākās ar ceturtās kārtas mačiem, kuros SK Super Nova tikās ar JFC Skonto futbolistiem, FK Tukums-2000 mērojās spēkiem ar Šitika Futbola skolu, bet BFC Daugavpils devās cīņā pret FK Liepāja pārstāvjiem.

Liepājnieku spēles pret daugavpiliešiem izvērtās ļoti saspringtas, it īpaši U-10 un U-11 vecuma grupās, tomēr noslēgumā tika iegūti maksimāli iespējamie deviņi punkti. Identiski panākumi arī SK Super Nova puišiem, kuri trīs saistošos mačos tika pie panākumiem pār skontiešiem. Līdz ar to situācija kopvērtējuma augšgalā palika nemainīga – FK Liepāja un SK Super Nova turpināja šķirt tikai viens punkts.

Trīs uzvaras ceturtajā kārtā svinēja arī tukumnieki, tādējādi pakāpjoties uz kopvērtējuma trešo vietu piecus punktus priekšā Daugavpils futbolistiem.

Noslēdzošajā kārtā FK Liepāja un SK Super Nova savstarpējos dueļos sadalīja pirmo un otro vietu, kamēr Šitika Futbola skola tikās ar BFC Daugavpils, bet FK Tukums-2000 cīkstējās ar JFC Skonto puišiem.

Turnīra līderu U-10 vecuma grupas spēlē liepājnieki pirmajā puslaikā ieguva divu vārtu pārsvaru, ar ko pietika, lai vēlāk nosargātu 2:1 uzvaru. Tas nozīmēja, ka SK Super Nova titulu varēja atnest vien uzvaras abos atlikušajos mačos. Citviet U-10 grupas spēlēs panākumi BFC Daugavpils un FK Tukums-2000, kas goda pjedestāla trešajam pakāpienam pamatīgi pietuvināja tukumniekus.

U-11 komandu spēlēs starp līderiem ar panākumu spēja atbildēt SK Super Nova, kas šoreiz pati ieguva divu vārtu pārsvaru un par spīti precīzam liepājnieku sitienam noslēdzošajās sekundēs trīs punktus nosargāja. Tas atkal SK Super Nova pietuvināja Liepājas pārstāvjiem tikai viena punkta atstatumā. Savukārt tukumnieki arī U-11 grupas mačā svinēja uzvaru pār JFC Skonto, kas nozīmēja, ka vēl pirms U-12 grupas spēlēm trešo vietu kopvērtējumā sev nodrošināja FK Tukums-2000, BFC Daugavpils ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet JFC Skonto sekoja piektajā vietā.

A grupas čempionu tituls noskaidrojās pēdējās kārtas U-12 komandu mačā, kurā FK Liepāja duelī pret SK Super Nova pietika arī ar neizšķirtu. Pirmā puslaika pašās beigās vadību no deviņu metru soda sitiena atzīmes ieguva liepājnieki, bet otrajā puslaikā puiši no Kurzemes savas pozīcijas nostiprināja, gūstot arī otros vārtus un vēlāk līdz ar 2:0 uzvaru triumfējot ZFF A grupā.

Pēdējo vietu A grupā ieņēma Šitika Futbola skola, kas nozīmē, ka šis klubs 2017. gada ZFF čempionātā pārcelsies uz B grupu.

Operatīviem turnīra rezultātiem un kopvērtējuma tabulai iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Kā ziņots, pēc piektdien aizvadītās turnīra pirmās kārtas līderos bija izvirzījušās SK Super Nova un JFC Skonto komandas, bet pēc sestdienas cīņām pirmo vietu pārņēma FK Liepāja

 Pirmās dienas video apskats

 Otrās dienas video apskats

ZFF pasākumi Salacgrīvā festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvāja gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas turnīra atraktīvākajiem vecākiem piedāvā iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām bija iegādājams festivāla norises vietā, "Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā turpināsies no 17. līdz 19. jūnijam, kad vienkopus pulcēsies B grupas komandas, bet C grupas futbolistiem turnīrs norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam. ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu futbolu.


Latvijas Futbola federācija