Latvijas nacionālā futbola izlase šovakar plkst 19:00 "A le Coq" arēnā, Tallinā tiksies ar Igauniju. Tieši no šīs spēles rezultāta arī ir atkarīgs tas, kura valsts iegūs Baltijas Kausa trofeju šogad. Pirms šīs spēles pa divām uzvarām ir Latvijas un Lietuvas izlasēm, savukārt bez punktiem šobrīd ir Igaunija, taču kura arī vēl saglabā teorētiskas iespējas izcīnīt trofeju pirmo reizi kopš 1938. gada.

Vakar, 3. jūnijā pēc pārbrauciena no Rīgas uz Tallinu aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu "A le Coq" futbola arēnā. Treniņš ilga nepilnu stundu.

 

"A le Coq" arēna pašlaik ir lielākais futbola stadiona Baltijā, kuras ietilpība ir 10 300 skatītāju sēdvietas. Kā LFF.lv informēja Igaunijas Futbola asociācijas pārstāvji, tad ir izstrādāts plāns un piesaistīti finanšu līdzekļi šīs arēnas ietilpības palielināšanai līdz 15 000 skatītāju vietām, kā arī būtiski uzlabot tajā esošo infrastruktūru - uzbūvēt jaunu administratīvo korpusu, kā arī labiekārtot modernu mediju darba telpu un preses konferences telpu.

Igaunijas valstsvienībai šī būs jau ceturtā mājas spēle šogad šajā arēnā, turklāt pēc piedzīvotā zaudējuma Lietuvā (0:2) futbola līdzjutēju interese par gaidāmo maču neesot liela. Igaunijas Futbola asociācijas pārstāvji prognozē, ka maču pret Latviju klātienē varētu apmeklēt pāris tūkstoši skatītāju, tāpēc arī spēles dienā pilnībā netiks izmantotas visas stadonā esošās tribīnes.
 
Plānots, ka uz šo maču klātienē ieradīsies arī vairāki desmiti futbola līdzjutēju un arī ap 15 akreditēto mediju pārstāvjiem no Latvijas. Jāpiebilst, ka biļetes uz šo spēli Latvijas futbola līdzjutēji vēl varēs iegādāties arēnas kasē arī pirms paša spēles sākuma (cena - 12 EUR, mūsu faniem atvēlēts sektors "B").
 

IGAUNIJA - LATVIJA nacionālo izlašu mača video tiešraidi ar pieslēgumu pirmsspēles studijai, kas atradīsies Skonto stadionā, šovakar Latvijas sporta līdzjutējiem jau no plkst 18:15 piedāvās portāls "Sportacentrs.com" un "Sportacentrs TV".


Latvijas Futbola federācija
no Tallinas