Piektdien ar pirmās kārtas spēlēm spēcīgākajā jeb A grupā sākās Zēnu Futbola festivāla (ZFF) 2016. gada vasara, labākos rezultātus uzrādot SK Super Nova un JFC Skonto jaunajiem futbolistiem. Turnīrs līdz svētdienai norisināsies "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā, kur vasaras turpinājumā spēkiem mērosies arī B un C grupu komandas.

Turnīra pirmajā dienā tika izspēlēta pirmā spēļu kārta, kurā FK Liepāja mērojās spēkiem ar FK Tukums-2000, BFC Daugavpils jaunie futbolisti tikās ar vienaudžiem no SK Super Nova, bet Šitika Futbola skola devās cīņā ar JFC Skonto komandām.

 Pirmās dienas video apskats

Divas uzvaras izdevās iegūt SK Super Nova U-11 un U-12 komandu puišiem, kā arī JFC Skonto šo pašu vecumu pārstāvjiem, kamēr U-10 vecuma grupās abu klubu pārstāvji ar saviem sāncenšiem cīnījās neizšķirti. Tikmēr ar zaudējumu turnīru ievadīja iepriekšējo trīs gadu A grupas čempioni FK Liepāja, tomēr viņu U-11 un U-12 komandas vēlāk mačos pret tukumniekiem svinēja panākumus, kas liepājniekiem ļauj pašlaik būt tuvākajiem līderu sekotājiem.

 Foto no turnīra pirmās dienas

Pie vismaz viena punkta pirmajā kārtā tika visu sešu A grupas klubu pārstāvji. Izceļams, ka Šitika Futbola skola pirmo dienu noslēdza bez gūtiem vārtiem, bet viņu pretinieki JFC Skonto līdz ar to var lepoties ar nevainojamu rādītāju turnīra tabulas ailītē pie ielaistajiem vārtiem.

Operatīviem turnīra rezultātiem un kopvērtējuma tabulai iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Pirmā turnīra diena noslēdzās ar sacensību atklāšanu, kurā ZFF karogu simboliski mastā uzvilka pa vienam pārstāvim no esošās čempionvienības FK Liepāja un šīgada A grupas jaunpienācējiem JFC Skonto.

A grupas turnīra turpinājumā sestdien un svētdien komandas izspēlēs vēl pa divām kārtām.

ZFF pasākumi Salacgrīvā festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvās gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas katrā turnīrā atraktīvākajiem vecākiem piedāvās iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām būs iegādājams festivāla norises vietā,"Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā turpināsies no 17. līdz 19. jūnijam, kad vienkopus pulcēsies B grupas komandas, bet C grupas futbolistiem turnīrs norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam. ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu futbolu.


Latvijas Futbola federācija