Ar sešām 11. kārtas spēlēm sestdien un svētdien turpināsies komanda.lv Pirmās līgas čempionāta sezona, kurā pienākusi kārta arī pirmajam pašreizējo kopvērtējuma līderu duelim, kad Piņķos SK Babīte uzņems Rēzeknes FA/BJSS futbolistus.

Abu turnīra tabulas vadošo komandu spēle svētdien, 5. maijā, Piņķu stadionā sāksies plkst. 16:00. SK Babīte par spīti tam, ka šosezon debitē turnīrā, ir uzvarējusi visās desmit līdz šim aizvadītajās spēlēs, turklāt var lepoties arī ar labāko aizsardzības rādītāju (pieci zaudēti vārti) un otro labāko vārtu guvēju (Edgars Kārkliņš – 12 gūti vārti) turnīrā. Tikmēr rēzeknieši ar vienu spēli rezervē pašlaik no līderiem atpaliek par sešiem punktiem, kas nozīmē, ka uzvara svētdienas spēlē Rēzeknes komandu potenciāli var nostādīt līdzās SK Babīte futbolistiem. Rēzeknes FA/BJSS komanda ir rezultatīvākā sacensībās (40 gūti vārti), bet tās uzbrucējs Dmitrijs Borisovs pašlaik ir turnīra labākais bombardieris (13 precīzi sitieni).

Kārtas izspēle sāksies sestdien, 4. maijā, kad 14:00 astoņus zaudējumus piedzīvojušie JFK Saldus futbolisti Brocēnu SC stadionā uzņems FK Auda komandu, kas par spīti trim zaudējumiem pēdējās četrās spēlēs atrodas turnīra tabulas labāko sešniekā. Tajā pašā laikā Smiltenes pilsētas (Tepera) stadionā sāksies mačs starp FK Smiltene/BJSS un FK Tukums-2000/TSS komandām, kas turnīra tabulā atrodas viena otrai līdzās, ieņemot attiecīgi devīto un astoto pozīciju.

Pēc iepriekšējā kārtā ļoti saistošā cīņā iegūtas uzvaras pār FK Auda komandu svētdien cīņā dosies kopvērtējuma piektās vietas īpašnieki no Valmiera Glass FK/BSS komandas, kas plkst. 16:00 viesosies Preiļu novada BJSS stadionā pie Preiļu BJSS vienības. Preiļu futbolisti noteikti pašlaik atrodas uz pacēluma, jo iepriekšējā kārtā viņi beidzot tika pie savas pirmās uzvaras sezonā, viesos ar 2:0 pārspējot FK Jēkabpils/JSC. Paši jēkabpilieši laukumā dosies svētdien 18:00, tiekoties ar AFA Olaine/SK Super Nova komandu Olaines pilsētas stadionā. Olainieši kopvērtējumā ir septītie, turklāt ar sešiem ielaistiem vārtiem var lepoties ar otro labāko aizsardzības rādītāju turnīrā.

Vēl viena svētdienas spēles plkst. 17:00 sāksies Ogres ģimnāzijas laukumā, kad vietējā FK Ogre komanda uzņems viesus no FK Staiceles Bebri. Staiceliešu kontā ir divas uzvaras pēc kārtas, kas vienībai ļāvis pakāpties uz turnīra tabulas 11. vietu, bet Ogres pārstāvji ar trim punktiem mazāk seko divas pozīcijas zemāk.

Šīs kārtas spēle starp kopvērtējuma pirmā četrinieka komandām RTU FC un Skonto FC paredzēta norisināties 3. augustā.

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija un sporta preču veikals "Komanda" piedāvā līdzjutējiem piedalīties komanda.lv Pirmās līgas čempionāta maija mēneša labākā spēlētāja noteikšanā.

 Iepriekšējās kārtas spēļu apskats

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija