Jau divi kalendārie mēneši aizvadīti Rīgas pilsētas jaunatnes čempionātā, turnīram, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un spora departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un Latvijas Futbola federāciju (LFF), arvien vairāk uzņemot apgriezienus. Četrās vecuma grupās aizvadītas jau 318 spēles, stabilāko sniegumu trīs vecāko kategoriju vadošajās jeb A apakšgrupās arvien demonstrējot FS  "Metta/Rīga" komandām.

U-10 jeb 2006. gadā dzimušo spēlētāju sacensībās prestižākajā jeb A apakšgrupā pārliecinošā vienvadībā pašā turnīra tabulas augšgalā joprojām gozējas FS “Metta/Rīga”, kas savākusi jau 34 punktus, neuzvarot tikai vienā no 12 mačiem (0:0 pret “Academ” FC”). Čempionāta kopvērtējumā par desmit punktiem no līderes iepaliek FK “Dinamo Rīga 1” un SK “Babīte”, savukārt neviena no pārējām 11 grupas dalībniecēm nav pārsniegusi 20 punktu robežu.

Šīs pašas vecuma grupas B grupā visvairāk punktu – 22 – ir TFS “Nikars-Vanagi”. Līdere var lepoties ar izcilu veikumu aizsardzībā, jo deviņos mačos bumbu savos vārtos ielaidusi tikai trīs reizes. Tuvākās vanagu konkurentes kopvērtējumā patlaban ir 18 punktus iekrājusī FS “Daugava Rīga” un vēl par diviem punktiem vairāk atpaliekošā JDFS “Alberts 3”.

Tikmēr U-11 jeb 2005. gada spēlētāju konkurencē A grupā starp 12 komandām pirmās vietas liktenis pie nosacījuma, ka SK “Super Nova 1” zaudēs vēl punktus vismaz vienā no savām atlikušajām piecām cīņām, izšķirsies mačā starp SK “Babīte” un FS “Metta/Rīga” vienībām. Abas konkurentes paspējušas aizvadīt mačus ar visām pārējām pretiniecēm, un pašreiz par vienu punktu vairāk ir SK “Babīte” jaunajiem futbola talantiem. Ar 16 punktiem trešajā vietā atrodas jau pieminēta SK “Super Nova 1”, bet 13 punkti ir JFC “Skonto 1” rīcībā.

Šajā pat vecuma kategorijā tiek izspēlēts čempionāts arī B-1 un B-2 grupās. Pirmajā no tām, pateicoties trim uzvarētām spēlēm, līdere starp sešām dalībniecēm ir FS “Garkalne”, savukārt B-2 kategorijā duelēšanās par līderes statusu notiek starp FS “Metta” (16) un “RTU FC/MLFC Victoria” (15) vienībām.

Vecākajā jeb U-12 sacensību kategorijā A grupā priekšgalā pārējām 11 konkurentēm ar simtprocentīgu bilanci atrodas 30 punktus savākusī FS “Metta/Rīga”, no kuras par trim punktiem atpaliek SK "Super Nova 1”, taču pēdējā vairs uz līderes statusu pretendēt nevar, jo aizvadījusi visus savus mačus, kamēr “Metta/Rīga” rezervē palikusi viena cīņa.

Savukārt B grupā ar 12 punktiem pirmajā pozīcijā ierindojas FK “Dinamo Rīga 2”.

Kā zināms, 2016. gada Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāta U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu pirmās trīs komandas augustā tiks apbalvotas ar kausiem, medaļām un diplomiem, bet labākās četras vienības pārstāvēs Rīgu Latvijas fināla sacensībās vasaras sezonas noslēgumā.

Tikmēr pašā jaunākajā U-9 vecuma kategorijā starp 2007. gadā dzimušajiem spēlētājiem A grupā pagaidām vislabāk sokas SK “Babīte” (piecas uzvaras septiņās spēlēs) un JDFS “Alberts 1” (pieci panākumi un viens neizšķirts sešos mačos), B-1 grupā sevi pārliecinoši apliecina “JFK Daugava” (piecas uzvaras) un “TFS Nikars-Vanagi” (četri panākumi), bet B-2 grupā – SK “Super Nova 2” un FS “Daugava Rīga (katrai pa trim uzvarām).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija