Ar pirmajām spēlēm jau sestdien, 4. jūnijā, sāksies Latvijas kausa izcīņas turnīra 2016./2017. gada sezona. Piecu dienu garumā kopumā 16 komandas aizvadīs pirmā posma spēles.

Šajā sacensību posmā laukumā dosies SK Latgols/Ludza, FK Dinamo Rīga, SK Cēsis, FK Salaspils, Riga United FC, FK Igate/Tami-Tami, FK Limbaži, FK 1948 Dobeles Daugava, Talsu NSS/FK Laidze, SK Upesciems, FC Nikers/Kuldīga, FK Salacgrīva, Grobiņas SC, FK Krāslava, FK Pļaviņas DM un FK Nīca. Atgādinām, ka sacensību pirmajā posmā piedalās Latvijas Otrās līgas čempionāta klubi un citi klubi, kas ir LFF biedri vai biedra kandidāti un bija pieteikušies dalībai sacensībās. Ar izlozes palīdzību maijā tika noteikti astoņi pirmā posma spēļu pāri un tie deviņi klubi, kuri automātiski kvalificējušies turnīra otrajam posmam.

Pirmās divas spēles 4. jūnijā notiks Ludzā un Kuldīgā, bet 5. jūnijā sekos vēl trīs mači Rīgā, Limbažos un Pļaviņās. Vēl pa vienai pirmā posma cīņai norisināsies 10., 11. un 15. jūnijā attiecīgi Durbē, Laidzē un Priekuļos.

Spēļu pāri, norises vietas un rezultāti

Sacensību otrajā posmā, kas norisināsies divās kārtās, piedalīsies pirmo posmu pārvarējušās vienības, kurām pievienosies komanda.lv Pirmās līgas čempionāta klubi. Savukārt līdz ar trešo posmu jeb astotdaļfinālu sacensībās iesaistīsies arī "SynotTip" Virslīgas čempionāta pārstāvji. Turnīra labāko astoņu komandu cīņas norisināsies jau 2017. gadā.

Atgādinām, ka pēc izlozes rezultātiem pie automātiskas vietas otrajā posmā tika Caramba Rīga, Optibet Traktors, FK Mērsrags, Saldus SS/Brocēnu BJSS, FK Lielupe, FK Aliance, JFC Dobele, FK Alberts un FK Fortūna/Ogre.


Latvijas Futbola federācija