Jau rīt, 2. jūnijā, sāksies Latvijas čempionāts pludmales futbolā ar sešu komandu piedalīšanos. Čempioniem “Ceresit/RTU” konkurenci sastādīs vicečempioni “BFS Zep/Forevers”, vairākkārtējie čempioni “Kreiss” (visas - Rīga), kā arī VBFK (Jūrmala), FK “TUC” (Rīga) un PFK “Ludza”.

Šosezon pēc viena gada pārtraukuma čempionāts ritēs pēc ierastās kārtības, kas paredz, ka visas dalībnieces aizvadīs divu apļu turnīru katra ar katru, tādējādi čempions un medaļu ieguvēji tiks noskaidroti pēc desmit aizvadītām spēlēm.

Par galvenajām favorītēm uzskatāmas “Ceresit/RTU”, “BFS Zep/Forevers” un “Kreiss” vienības, tiesa, tikko notikusī Rīgas kausa izcīņa liek domāt, ka spēku samērs šosezon ir izlīdzinājies, un jebkura komanda var atņemt punktus ikvienam oponentam.

Čempionāts šovasar tiks aizvadīts Jūrmalā, Majoros pie viesnīcas “Baltic Beach Hotel”. Katrā spēļu dienā (ik pāris ceturtdienās) tiks aizvadītas sešas spēles – trīs pāri plkst. 19:30, pēc neilgas atelpas dienas otrās cīņas plkst. 20:45. Ritmiski izplānotais spēļu kalendārs ļaus komandām labāk sagatavoties mačiem, tai skaitā – katram konkrētajam pretiniekam. Arī pludmales futbola cienītājiem būs iespēja saplānot savu laiku, lai skatītu cīņas klātienē. Maču starplaikos plānoti līdzjutēju konkursi.

Čempionāta rezultātiem un statistikai iespējams sekot līdzi www.beachsoccer.lv mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija