Ar spēcīgākās jeb A grupas spēlēm no 3. līdz 5. jūnijam "Zvejnieku parka" kompleksā Salacgrīvā tiks atklāta 2016. gada Zēnu Futbola festivāla (ZFF) vasara. Festivāla pirmajā turnīrā trīs dienu garumā seši vadošie Latvijas bērnu futbola klubi spēkosies par šīgada ZFF čempionu titulu.

ZFF pasākumi festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

Spēcīgākajā jeb A grupā šonedēļ tiksies iepriekšējo trīs gadu čempioni FK Liepāja, kā arī FK Tukums-2000BFC DaugavpilsSK Super Nova un Šitika Futbola skolas komandas, kurām šosezon pievienojusies pērnā gada B grupas spēcīgākā vienība JFC Skonto.

Pagājušā gada A grupas turnīrā otro vietu izcīnīja tukumnieki, bet trešo pozīciju vienu punktu nopakaļus ieņēma daugavpilieši. Tieši Daugavpils pārstāvji ir vienīgie, kas iepriekšējo astoņu gadu griezumā lieguši par ZFF čempioniem kļūt Liepājas pilsētas jaunajiem futbolistiem – 2010. un 2012. gadā. Visos pārējos iepriekšējo astoņu gadu A grupas turnīros triumfējuši vēju pilsētas futbolisti.

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvās gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas katrā turnīrā atraktīvākajiem vecākiem piedāvās iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām būs iegādājams festivāla norises vietā, "Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas un www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām. www.pulsometrs.lv pirms A grupas festivāla piedāvā īpašu prognožu spēli sociālo tīklu lietotājiem, kas atrodama Latvijas Futbola federācijas "Facebook" lapā.

ZFF sezona Salacgrīvā turpināsies no 17. līdz 19. jūnijam, kad vienkopus pulcēsies B grupas komandas, bet C grupas futbolistiem turnīrs norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam. ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

Operatīviem turnīra rezultātiem, kā arī video un foto apskatiem būs iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu futbolu.


Latvijas Futbola federācija