Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars piektdien, 27. maijā, īpašā preses konferencē "IBIS Riga centre" viesnīcas telpās atbildēja uz žurnālistu jautājumiem pirms gaidāmajām Baltijas kausa izcīņas spēlēm. Turnīru Latvijas izlase atklās ar spēli pret Lietuvu 1. jūnijā “Daugavas” stadionā Liepājā, bet 4. jūnijā Tallinā paredzēts mačs pret Igauniju.

"Gatavojamies Baltijas kausam. Mums būs divas ļoti interesantas spēles. Ceram, ka līdzjutēji atbalstīs mūs, jo komandai nepieciešams Jūsu atbalsts Liepājā un Tallinā! Mūsu mērķis šajā turnīrā, kā parasti, ir sasniegt rezultātu, iepriecināt visus, kas mūs atbalstīs. Šīs ir ļoti nozīmīgas spēles pirms jaunā kvalifikācijas cikla. Protams, mums ir svarīgi arī izcīnīt Baltijas kausa trofeju! Divas reizes pēc kārtas mēs to jau esam izdarījuši, šogad vēlamies to saglabāt mājās. Kā vienmēr, spēles pret kaimiņiem Lietuvu un Igauniju ir interesantas. Centīsimies uzvarēt!" preses konferencē izteicās M. Pahars.

Galvenais treneris komentēja arī Aleksandra Cauņas, Denisa Rakela un Artūra Karašauska neizsaukšanu uz izlasi.

"Cauņa ir viens no tiem spēlētājiem, kas izceļas uz citu fona laukumā. Viņam ir liels talants. Aleksandrs ir viens no pēdējo gadu labākajiem Latvijas futbolistiem. Arī Aleksandrs pats šobrīd pārdzīvo, ka nevar palīdzēt komandai veselības likstu dēļ. Par Rakelu - šoreiz ir pieņemts kopējs lēmums starp Latvijas izlasi un "Reading FC" klubu. Izlēmām neizsaukt Denisu šoreiz, jo viņam bija grūta sezona, turklāt ziemā notika pāreja uz citu komandu, citu čempionātu. Mēs runājām ar viņa pašreizējo klubu, un kopīgi izlēmām neizsaukt uz Baltijas kausu. Turklāt Denisam bija muskuļa trauma, un šobrīd ir risks, ka šī trauma var būt hroniska. Mēs, protams, negribam, ka Denisam šādas divas spēles ietekmē sekmīgu sagatavošanos jaunajai sezonai klubā. Tāpēc viņam nepieciešams laiks šo savainojumu izārstēt," komentēja M. Pahars. "Savukārt Artūrs ilgu laiku ir bez kluba, attiecīgi viņam nav regulāras spēļu prakses, un viņš šobrīd trenējas individuāli. Viņš ir viens no tiem futbolistiem, kam nepieciešama spēļu prakse, lai būtu savā labākajā līmenī un spētu palīdzēt arī Latvijas izlasei."

Treneris izcēla, ka šis, iespējams, ir pareizākais laiks, lai izlasē pārbaudītu tajā līdz šim neredzētos Dāvi Ikaunieku un Sergeju Vorobjovu.

"Dāvis divus gadus jau bijis līderis U-21 izlasē, viņš labi sevi parādījis Latvijas Virslīgas čempionāta spēlēs, attiecīgi ir nopelnījis izsaukumu uz nacionālo izlasi. Tāpat arī ar Sergeju Vorobjovu - es runāju ar viņa treneri, runāju ar Latvijas U-21 izlases galveno treneri Daini Kazakeviču, kurš personīgi rekomendēja Sergeju un Dāvi valstsvienībā," izteicās treneris.

M. Pahars pauda arī savu viedokli par pašreizējo Virslīgas čempionāta līderu FK "Ventspils" pārstāvju neesamību izlasē.

"Protams, FK "Ventspils" ir pašreizējie Virslīgas čempionāta līderi, šajā komandā ir daudz labu futbolistu. Esmu runājis ar komandas galveno treneri Polu Ašvortu. Viņi ir labi kā komanda, un galvenā trenera prasības futbolisti laukumā izpilda ļoti labi. Ventspilniekiem ir savs stils, kurš tiek realizēts katrā spēlē. Taču - ne tikai mūsu gadījumā, bet arī katrā pasaules izlasē ir tā, ka treneris, tostarp arī es, vērtēju futbolistu individuālās kvalitātes," pauda treneris. "Ja runājam, piemēram, par Virslīgas čempionāta rezultatīvāko futbolistu Ģirtu Karlsonu - viņš šajā čempionātā parāda sevi kā labs spēlētājs, īsts vārtu guvējs. Ģirts pašlaik atrodas labā fiziskā formā. Ja viņš tā arī turpinās, es neizslēdzu, ka septembrī varbūt viņu izsaukšu, un es nešaubos, ka viņš būs gatavs palīdzēt Latvijas izlasei."

Medijus interesēja arī Andra Vaņina gaidāmās pārmaiņas profesionālajā dzīvē.

"Andris Vaņins šobrīd jūtas labi, viņš vienmēr ir gatavs palīdzēt Latvijas izlasei. Esmu mierīgs, ka viņš palīdzēs komandai gan šajā turnīrā, gan arī nākotnē. Jāsaprot, ka tā ir profesionālā futbola sastāvdaļa. Andrim vasarā ir jāatrod jauns klubs un jāiet uz priekšu," izteicās M. Pahars.

Izlases galvenais treneris pauda pārliecību, ka Roberts Savaļnieks pēc savainojuma izārstēšanas būs gatavs jūtami palīdzēt valstsvienībai, bet, vaicāts par gaidāmo Eiropas čempionāta finālturnīru, neslēpa, ka īpaši jutīs līdzi Anglijas izlasei.

 M. Pahara preses konference un jauno izlases tērpu prezentēšana (sportacentrs.com)

 PRESES MAPE pirms Baltijas Kausa izcīņas (27.05.2016.)

BIĻETES UZ SPĒLI LATVIJA - LIETUVA PĀRDOŠANĀ BIĻEŠI SERVISS KASĒSATBALSTI LATVIJAS NACIONĀLO IZLASI 4. JŪNIJĀ TALLINĀ!


Latvijas Futbola federācija