Desmitās kārtas spēles komanda.lv Pirmās līgas čempionātā septiņās dažādās pilsētās notiks 28. un 29. maijā, bet intriģējošākās cīņas paredzamas Rēzeknē un Valmierā, kur tiksies kopvērtējuma tabulas kaimiņi.

Ļoti saistoša spēle sestdien, 28. maijā, gaidāma plkst. 15:00 RPD Sporta pārvaldes stadionā Rēzeknē, kurā Rēzeknes FA/BJSS uzņems RTU FC futbolistus. Rēzeknieši kopvērtējuma tabulā pašlaik ir trešie, tomēr salīdzinājumā ar priekšā esošajām un sekotāju komandām tai ir viena spēle rezervē. Pakaļdzīšanās līderiem sestdien gan nebūs vienkārša, jo RTU FC vienība kopvērtējumā seko vienu vietu un vienu punktu aiz Rēzeknes kluba. Piebilstams, ka rēzeknieši sezonu bija sākuši ar septiņām uzvarām, tomēr 18. maijā šī sērija pārtrūka ar zaudējumu pret Skonto FC (0:1).

Stundu vēlāk laukumā dosies arī kopvērtējuma līderi SK Babīte, kuri var lepoties ar uzvarām visās deviņās aizvadītajās spēlēs un vien pieciem ielaistiem vārtiem. Piņķu stadionā viņiem pretim stāsies sacensību pastarīši JFK Saldus, kas pašlaik turnīrā cīnās bez punktiem, turklāt komandas gūto un zaudēto vārtu attiecība pašlaik ir pārliecinoši negatīva – 1:42.

Vēl viena sestdienas spēle plkst. 17:00 sāksies stadionā "Energoautomātika" Rīgā, kur JDFS Alberts mērosies spēkiem ar FK Smiltene/BJSS vienību. Arī šīs komandas kopvērtējuma tabulā nostājušās viena otrai līdzās – albertieši ir astotie ar desmit punktiem deviņās cīņās, bet smiltenieši seko divas pozīcijas zemāk ar astoņiem punktiem un spēli rezervē.

Pārējās četras spēles norisināsies svētdien, 29. maijā, un pirmajā no tām plkst. 14:00 septiņus punktus septiņos mačos iekrājusī FK Jēkabpils/JSC komanda Jēkabpils SC stadionā uzņems citus sacensību pastarīšus Preiļu BJSS, kuri pie punktiem nav tikuši līdzšinējos deviņos mačos. Izceļams, ka iepriekšējās kārtās jēkabpilieši parūpējušies par diviem negaidītiem rezultātiem, pārspējot gan RTU FC, gan FK Auda vienības.

Divas stundas vēlāk sāksies uzreiz divas spēles – FK Ogre tiksies ar FK Tukums-2000/TSS futbolistiem Ogres ģimnāzijas laukumā, bet FK Staiceles Bebri krustos futbola šķēpus ar AFA Olaine/SK Super Nova pārstāvjiem LFF mācību un treniņu centrā "Staicele". Ogres un Staiceles komandas astoņās spēlēs tikušas pie sešiem punktiem, kas pašlaik ļauj apsteigt vien abas turnīra pašreizējās pastarītes, bet Olaines un Tukuma klubi atrodas labāko desmitniekā – attiecīgi septītā un devītā pozīcija.

Kārtas izspēle noslēgsies ar vēl vienu intriģējošu dueli, kas plkst. 18:00 sāksies Jāņa Daliņa stadionā Valmierā. Tajā pagājušās sezonas vicečempioni Valmiera Glass FK/BSS tiksies ar FK Auda komandu. Valmieriešiem sekmīgo sezonas sākumu pabojājuši divi pēc kārtas piedzīvoti zaudējumi pret SK Babīte un RTU FC futbolistiem, kas viņiem pašlaik liek ieņemt turnīra tabulas sesto vietu ar 15 punktiem astoņās cīņās. Savukārt FK Auda atrodas pozīciju augstāk ar trim punktiem un vienu aizvadītu spēli vairāk.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija