Sestdien, 28. maijā, RTU stadionā Pārdaugavā jau 12. reizi risināsies tradicionālais veterānu futbola turnīrs "Ulmanis & Smirnovs Kauss", kurā līdzīgi kā pērn startēs četras dalībnieces – divas pašmāju un divas no Lietuvas.

Latvijas futbola vecmeistaru kopienu, kā ierasts, sacensībās pārstāvēs "Daugava" un "Ostenieks", kamēr kaimiņvalsts turnīrā piedalīsies ar "Žagare" un "Šauļi" vienībām. Ar izlozes palīdzību komandas tiks sadalītas divos pusfināla pāros, kur finālistus noskaidros 2x30 minūšu ilgos mačos. Abas pusfināla veiksminieces turpinās cīņu par uzvaru turnīrā, kamēr pusfinālu zaudētājas mērosies spēkiem mačā par trešo vietu.

Turnīra spēles paredzēts aizvadīt laika periodā no plkst. 14:00 līdz plkst. 18:00, savukārt pēcāk plānota sacensību laureātu apbalvošana. Ar vērtīgām piemiņas balvām tiks suminātas ne tikai meistarīgākās komandas, bet arī vērtīgākie futbolisti individuālajā vērtējumā no katras vienības.

Kā zināms, pērn veterānu turnīrā sportiskās iemaņas atsvaidzināja tādi aizgājušo gadu Latvijas futbola skatuves meistari kā Jānis Zeltiņš, Armands Zeiberliņš, Aleksejs Šarando, Georgs Isajevs un citi. Par sacensību uzvarētāju pirmo reizi kļuva "Šauļi" vienība, bet otro vietu ieņēma pašmāju komanda "Ostenieks".


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija