Aizvadītajā sestdienā, 21.maijā, oficiāli tika atklāta Latvijas pludmales futbola sezona. Laukumos Rīgā pie Vanšu tilta cīņas ritēja no rīta līdz pat pievakarei. Vispirms mačā starp pērnās sezonas valsts čempioniem RTU un kausa ieguvējiem "Kreiss" tika noskaidroti šī gada pirmās trofejas – Superkausa – ieguvēji, bet pēcāk astoņas komandas devās cīņā par Rīgas kausu.

Tradīcija sezonas sākumā aizvadīt Superkausa izcīņas spēli, kurā tiekas iepriekšējā gada čempioni un kausa ieguvēji (gadījumos, ja abus titulus izcīnījusi viena komanda, tad – kausa izcīņas finālisti), tika ieviesta 2013.gadā, kad "Kreiss" pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pieveica Ventspils "Honda". Gadu vēlāk "BFS/Skonto/Atlas" ar 4:1 pārspēja čempionus "Kreiss", bet pērn "Kreiss" ar 9:4 itin pārliecinoši apspēlēja "Dinamo Lat".

Šopavasar cīņa izvērtās daudz saspringtāka. Līdzjutēji tika palutināti kā ar pagarinājumu, tā arī ar pēcspēles sitieniem, kuros ar 7:6 pārāki beigu beigās izrādījās "Kreiss" futbolisti, tādējādi jau trešo reizi no četrām iegūstot sezonas pirmo trofeju.

Jāatzīmē, ka uz nozīmīgo maču abas komandas spēja pulcēt ļoti cienījamus sastāvus. Tā, piemēram, "Kreiss" rindās laukumā devās un 23. minūtē izlīdzinājumu 2:2 panāca viens no Latvijas labākajiem smilšu futbolistiem Maksims Seņs, savukārt RTU rindās atgriezies pieredzējušais aizsargs Gatis Rožkalns.

Latvijas pludmales futbola superkausa izcīņa 2016

Plašāka informācija atrodama ŠEIT.

"Kreiss" piedzīvo sezonas pirmo zaudējumu, tomēr uzvar Rīgas kausa izcīņā

Rīgas atklātā kausa izcīņa šogad pulcēja astoņas vienības, kas bija par divām vairāk nekā pērn. Ierastajām dalībniecēm "BFS/Ropaži", VBFK, RTU, "TUC", "Kreiss" un "VUSK Stolichnaya" kompāniju sastādīja viesi no Liepājas ("SLV Plus") un Ludzas ("PFK Ludza").

Jau iepriekš visas astoņas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, kurās četras vienības viena apļa miniturnīrā noskaidroja tās divas, kuras pusfinālos turpinās cīņu par kausiem, kā arī otro kvartetu, kuram sadalāmas vietas no piektās līdz astotajai.

A apakšgrupas izspēle sākās ar nelielu pārsteigumu - pateicoties Alekseja Šroma "hat-trick", kā arī pašaizliedzīgai spēlei aizsardzībā, "TUC" ar 3:2 pagarinājumā pārspēja "Kreiss". Lai arī nākamajā mačā pret "BFS/Ropaži" uzvara tika izcīnīta vien pēcspēles sitienu sērijā, tomēr 4:0 uzvara pēdējā mačā pret liepājniekiem ļāva "TUC" triumfēt A grupā, pusfinālā iegūstot nomināli vājākus pretiniekus – "VUSK Stolichnaya". Otro vietu A grupā ieguva "Kreiss",  kas, savukārt, izgāja uz pašreizējiem valsts čempioniem RTU.

Interesenti, ka arī otrajā tikšanās reizē starp nesamierināmajiem pretiniekiem uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles sitieni, un atkal veiksmīgāki tajos izrādījās "Kreiss" futbolisti.

Arī otrajā pusfinālā triumfēja A grupas komanda, kad "TUC" pārspēja "VUSK Stolichnaya" – 2:1 (pagarinājumā).

Spēlē par septīto vietu VBFK ar minimālu 5:4 pārsvaru pārspēja Liepājas komandu, savukārt nosacītajā bronzas mačā "VUSK Stolichnaya" pēcspēles sitienos pieveica RTU, tādējādi iegūstot mazāko no trim kausiem. Mačs par piekto vietu izpalika, jo tā dalībnieces – "BFS/Ropaži" un "PFK Ludza" – vienojās par draudzīgu bezvārtu neizšķirtu bez cīņas.

Finālā likumsakarīgu uzvaru 6:2 izcīnīja "Kreiss", tādējādi revanšējoties par neveiksmi priekšsacīkstēs. Bet "likumsakarīgu" šoreiz ne tādēļ, ka vairākkārtējie čempioni būtu pārāki meistarībā, tehnikā vai taktikā, bet gan tādēļ, ka, diemžēl, oponentus piemeklēja savainojumu lavīna, pamatvārtsargu ieskaitot.

Plašāka informācija atrodama ŠEIT.


Informāciju sagatavoja:
Rīga Futbola federācija