Šajā nedēļas nogalē norisināsies vēl divas Latvijas Sieviešu kausa izcīņas 2016. gada sezonas pirmā posma spēles, kas nozīmēs, ka būs zināmas jau trīs no kopumā četrām šī posma veiksminiecēm.

Šajā sacensību posmā sacenšas Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta komandas. Vispirms sestdien, 28. maijā, cīņā dosies SK Imanta un Rīgas Futbola skola, kas plkst. 11:00 tiksies NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā. Savukārt dienu vēlāk BFC Daugavpils/BJSS uzņems AFA Olaine futbolistes Daugavpils stadiona "Esplanāde" mākslīgā seguma laukumā. Šī mača sākums plkst. 14:00.

Pirmajā cīņā dueļa favorītes ir Rīgas Futbola skolas pārstāves, kuras ar 12 punktiem četrās spēlēs pašlaik ir Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta kopvērtējuma līderes, kamēr SK Imanta kontā ir trīs punkti piecos mačos. Savukārt Daugavpils un Olaines komandu cīņā gaidāma spraiga spēle, jo Sieviešu pirmās līgas turnīra tabulā tās atrodas viena otrai līdzās – attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā.

Kā pirmā šo posmu 7. maijā pārvarēja Rēzeknes novada BJSS komanda, kas pilsētas derbijā ar 5:0 sagrāva Rēzeknes BJSS/SK Progress futbolistes. Pirmajā posmā paredzēta arī spēle starp Riga United Reserves FC un Preiļu novada BJSS futbolistēm, tomēr šī mača norises laiks vēl nav noteikts.

Turnīra otrajā posmā sacentīsies četri pirmā posma spēļu uzvarētāji un pieci Sieviešu Futbola līgas jaunās sezonas klubi. Otrais posms tiks ievadīts ar vienu priekšsacīkšu spēli, kuras dalībnieki tiks noteikti ar izlozi, kam sekos ceturtdaļfināla mači. Tos paredzēts aizvadīt jūlijā, bet pusfināla cīņas un turnīra finālspēle norisināsies oktobrī. Latvijas Sieviešu kausa izcīņas fināls paredzēts 22. oktobrī.

Kausa izcīņas turnīrs sieviešu futbolā Latvijā tiek organizēts trešo reizi. Iepriekšējās divās sezonās par čempionēm kļuva Sieviešu Futbola līgas klubs Rīgas Futbola skola, kas ir arī pašreizējā valsts čempionvienība.

Sieviešu kausa izcīņas turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija