Trešo uzvaru Rīgas futbola čempionātā, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības, izcīnījusi ārpus konkurences startējošā SK "Babīte 2" komanda, kas tādējādi izvirzījusies sacensību kopvērtējuma priekšgalā. Tikmēr dažādu tehnisku iemeslu dēļ dalību turnīrā vairs neturpinās "RTU" vienība, kas no čempionāta izstājusies.

Aizvadītās nedēļas šķērsgriezumā SK "Babīte 2" izspēlēja maču pret SK "Upesciems", triumfējot ar rezultātu 5:1 un pagarinot uzvaru sēriju līdz trijām. Šajā duelī divus vārtus uzvarētāju rindās guva Nikita Bunins, pa vieniem Viktors Kurma, Aleksejs Rosoha un Mihails Čebotarjovs, kamēr sāncenšiem vienīgo reizi precīzs bija Gatis Zankovskis.

SK "Babīte 2" futbolisti šobrīd 13 komandu konkurencē ir vienīgie, kuriem izdevies sasniegt deviņu punktu robežu, tajā pašā laikā saglabājot simtprocentīgu bilanci.

Nomināli otrajā vietā čempionātā izkārtojusies septiņus punktus sakrājusī "Rīnūži/BEITAR", kas iepriekšējās nedēļas gaitā spēja gūt četrus no sešiem maksimāli iespējamajiem punktiem. Duelī pret "Monarhs-Flaminko", divkārt atspēlējot nelabvēlīgu deficītu (0:2 un 2:3), pērnās sezonas sudraba medaļniece, kas šogad startē ārpus konkurences, panāca neizšķirtu gala iznākumu 3:3, savukārt cīņā ar "Salaspils FS" neatstāja pretiniekiem ne mazākās cerības - 6:1. Trīs no šiem sešiem vārtiem guva Aleksandrs Čekulajevs, kurš ar septiņiem trāpīgiem raidījumiem ir turnīra rezultatīvākais futbolists.

Sekmīgs sezonas starts padevies arī FK "Fortūna/Ogre", kas izcīnīja otro panākumu pēc kārtas, atstājot uz nulles "Olaine" vienību - 3:0. Savukārt pēc diviem panākumiem pieticīgs turpinājums sacensībās izvērties "Salaspils FS" – bez jau minētās sāpīgās neveiksmes pret "Rīnūži/BEITAR" tika ciesta sakāve arī mačā ar "AMOKO/02" (3:5). Jāpiebilst, ka "AMOKO/02" pēc šī panākuma arīdzan sasniegusi sešu punktu robežu.

Vēl no pagājušās nedēļas mačiem jāatzīmē "Progress/Super Nova" un "Riga United FC" pirmās izcīnītās uzvaras Rīgas čempionāta – attiecīgi pret "Olaine" (2:0) un "Optibet Traktors" (1:0).

Kā minēts, no turnīra dažādu tehnisku iemeslu dēļ izstājusies 2012. un 2013. gada sezonas čempione "RTU" - tādējādi sacensības turpinās 13 dalībnieces.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija