Latvijas Futbola federācija (LFF) turpina iesākto tradīciju, dodoties pie Latvijas futbola klubiem ar sieviešu futbola attīstības braucieniem. Piektdien, 20. maijā, norisinājās trešais šīgada attīstības brauciens, kad LFF delegācija viesojās pie FA Ventspils jaunajām futbolistēm, vēlreiz pārliecinoties par pilsētas lielo potenciālu sieviešu un meiteņu futbola izaugsmei.

Pie jaunajām FA Ventspils futbolistēm ar paraugtreniņu un dāvanām viesojās LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases kapteine, sieviešu futbola vēstnese Anastasija Ročāne. Kluba rīcībā šajā attīstības braucienā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai. Tāpat futbolistes tika pie dažādām pārsteiguma balvām, kā arī varēja uzzināt vairāk par sieviešu futbolu Latvijā un šī sporta veida piedāvātajām iespējām.

 Video no brauciena uz Ventspili

 Foto no brauciena uz Ventspili

Kamēr Ventspils pilsēta viesus sagaidīja ar saulainu un siltu laiku, 16 FA Ventspils futbolistes ciemiņus uzņēma ar lielu entuziasmu un platiem smaidiem. Treniņš aizritēja brīvā gaisotnē. Lai arī atšķirīgais katras meitenes sagatavotības līmenis bija redzams, ne viņām, ne Anastasijai Ročānei tas grūtības nesagādāja, jo allaž galvenais ir gūt prieku no padarītā darba. Šīs mērķis tika godam sasniegts! 

"Neviens attīstības brauciens ne ar ko nav līdzīgs iepriekšējiem. Katrs brauciens ir savs stāsts, savs vēstījums. Lai arī mērķis ir un paliek iedvesmot meitenes sasniegumiem, atvieglot viņu treniņu procesu un stāstīt par sieviešu futbola pievienoto vērtību, katram braucienam ir savs emocionālais fons. Ar meitenēm veidojas īpašs kontakts, kas ir atkarīgs gan no meiteņu atvērtības, gan no viņu rakstura un sagatavotības līmeņa," stāsta Ņina Travkina. "Arī šoreiz viss izdevās! Esmu gandarīta, ka šobrīd Ventspilī pakāpeniski atdzimst sieviešu un meiteņu futbola tradīcijas un veidojas meiteņu futbola grupa. Ir jāatjauno kādreizējais, kad Ventspils futbols bija pārstāvēts visos sieviešu futbola līmeņos, ieskaitot Latvijas nacionālo izlasi. Tradīcijas atjaunot ir vieglāk nekā tās radīt no jauna. Ventspilī ir liels meiteņu futbola attīstības potenciāls, kā arī lieliska futbola infrastruktūra un FA Ventspils piedāvātās iespējas realizēt sevi sieviešu futbolā."

LFF īpaši vēlas pateikties FA Ventspils direktoram Aleksandram Kohanam par silto uzņemšanu un pozitīvo redzējumu uz sieviešu futbola izaugsmi Ventspilī. Plānots, ka septembrī Ventspils uzņems vienu no meiteņu futbola festivāla "Live Your Goals" pasākumiem ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu pilsētā un reģionā.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" ietvaros, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam. Pērn šādus braucienus uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums 2000, bet 2016. gadā kopumā paredzētas astoņas šādas viesošanās visā Latvijā. Iepriekš martā veiksmīgi norisinājās viesošanās pie FK Dinamo Rīga futbolistēm, bet aprīlī LFF delegāciju uzņēma SK Babīte meitenes.

Nākamais sieviešu futbola attīstības brauciens tiek plānots jūnijā uz Siguldu pie SK Super Nova meitenēm.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija