Gaidāmajā nedēļas nogalē Ķekavā, Piņķos, Rīgā, Preiļos, Ogrē un Olainē norisināsies septiņas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta devītās kārtas spēles, kuru uzmanības centrā būs gan Skonto FC cīņa ar JDFS Alberts futbolistiem "Skonto" stadionā Rīgā, gan it īpaši turnīra augšgala vienību SK Babīte un Valmiera Glass FK/BSS duelis Piņķos.

Šonedēļ par vienīgo turnīra līdervienību kļuva šīs sezonas sacensību debitante SK Babīte, kas var lepoties ar uzvarām visās astoņās aizvadītajās spēlēs un dalītu labāko aizsardzības rādītāju čempionātā – vien pieci ielaisti vārti. Līdz trešdienai ar nevainojamu uzvaru bilanci savus līdzjutējus priecēja arī Rēzeknes FA/BJSS futbolisti, tomēr tad sekoja zaudējums savā laukumā pret Skonto FC komandu ar rezultātu 0:1, kas rēzekniešiem nu liek atpalikt no SK Babīte par trīs punktu tiesu. Uz papēžiem min arī Skonto FC, kas iekrājusi par diviem punktiem mazāk, bet tālāk ļoti blīvā izkārtojumā ar attiecīgi 18 un 17 punktiem seko FK Auda un RTU FC. No līderiem nebūt neatpaliek arī Valmiera Glass FK/BSS komanda – lai arī tās kontā pašlaik ir vien 15 punkti, jāpatur prātā, ka valmieriešiem ir viena spēle rezervē.

Kā pirmie sestdien, 21. maijā, laukumā dosies FK Auda un FK Jēkabpils/JSC futbolisti, kuri plkst. 14:00 tiksies Audas stadionā Ķekavā. Favorītu statuss laukuma saimniekiem, jo jēkabpilieši līdzšinējās sešās spēlēs ieguvuši tikai četrus punktus. Savukārt stundu vēlāk Piņķu stadionā sāksies potenciāli ļoti saistošais SK Babīte un Valmiera Glass FK/BSS duelis, kurā valmieriešiem būs iespēja ieviest patiesi neprognozējamu situāciju kopvērtējuma galvgalī. Tikmēr sestdienas vakarā plkst. 18:00 "Skonto" stadions Rīgā uzņems galvaspilsētas klubu Skonto FC un JDFS Alberts cīņu. Šī mača viesi šosezon pie punktiem tikuši pusē no aizvadītajām astoņām spēlēm, pašlaik noslēdzot kopvērtējuma labāko astoņnieku.

Vēl četras spēles norisināsies svētdien, 22. maijā. Divas no tām sāksies plkst. 16:00, kad Preiļu BJSS komanda tiksies ar FK Staiceles Bebri vienību Preiļu novada BJSS stadionā, bet Ogres ģimnāzijas laukumā FK Ogre uzņems FK Smiltene/BJSS. Visas šīs komandas kopvērtējumā izkārtojušās no desmitās līdz 14. vietai, tāpēc gaidāmas divas ļoti saspringtas un principiālas cīņas.

Svētdien plkst. 17:00 turnīra tabulas septītās vietas īpašniece AFA Olaine/SK Super Nova tiksies ar divas pozīcijas zemāk esošo FK Tukums-2000/TSS komandu Olaines pilsētas stadionā, bet plkst. 19:00 NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā sāksies cīņa starp RTU FC un pašreizējo sacensību pastarīti JFK Saldus.

Katrs no komanda.lv Pirmās līgas klubiem sezonas garumā aizvadīs 28 spēles. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija