Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta vecāko grupu (U-18, U-16 un U-15) sacensību apskats un galvenās aktualitātes.

ELITES GRUPA | U-18 A APAKŠGRUPA

Turnīra vadošā komanda pašlaik ir BFC Daugavpils, kas sezonu uzsākusi ar trim uzvarām. Divās no cīņām ar identisku rezultātu 5:1 pārspēti Vidzemes FC un Ilūkstes NSS futbolisti, bet duelī pret JFC Skonto svinēta sarežģīta uzvara ar 3:2. Deviņi punkti ir arī Vidzemes FC kontā, tomēr šī komanda aizvadījusi jau četrus mačus. Īpaši turnīrā izcēlies BFC Daugavpils futbolisti Deniss Kozlovs, kurš trīs spēlēs iekrājis jau sešus precīzus sitienus.

ELITES GRUPA | U-18 B APAKŠGRUPA

Šajā grupā no zaudējumiem līdz šim izbēgušas divas komandas. Kamēr Rīgas Futbola skolas kontā ir desmit punkti četros mačos, par trim punktiem ar spēli rezervē atpaliek FK Liepāja, turklāt abu vienību savstarpējā cīņā fiksēts neizšķirts 1:1. Tuvāko sekotāju gods pašlaik ir FK Tukums-2000/Spartaks futbolistiem, kuru kontā ir zaudējumi pret abiem līderiem, toties arī panākumi pār JFA Jelgava un FS Metta.

ELITES GRUPA | U-16 (2000. DZIMŠANAS GADS)

Kopvērtējuma tabulas galvgalī atrodamas uzreiz trīs komandas ar deviņiem iekrātiem punktiem, bet tikai FS Metta futbolistiem izdevies šādu punktu ražu iegūt trīs spēlēs, kamēr Šitika Futbola skolai un Rīgas Futbola skolai aiz muguras ir pa četriem mačiem. FS Metta līdz šim pratusi savus vārtus atstāt neskartus, gūstot panākumus pār Šitika Futbola skolu (1:0), FA Ventspils (3:0) un JFC Skonto (2:0). Līdzās viņiem ar bezzaudējumu sezonas startu var lepoties arī FK Liepāja, kas trīs mačos ieguvusi septiņus punktus. Īpaši rezultatīvs bijis Rīgas Futbola skolas pārstāvis Valentīns Troņinkovs, kurš četrās spēlēs guvis piecus vārtus.

ELITES GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS)

Arī šajā konkurencē vissekmīgāk pagaidām cīnās FS Metta futbolisti, kuri ieņem turnīra tabulas pirmo vietu ar četrām uzvarām un maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četros mačos. Vienība var lepoties ar iespaidīgu gūto un zaudēto vārtu attiecību (20:2), bet uz papēžiem jau min BFC Daugavpils un Rīgas Futbola skola, kas seko ar deviņiem punktiem trīs spēlēs. Iespējams, ka sekotājiem pievienosies arī FK Liepāja komanda, kuras kontā pašlaik ir divi panākumi divās cīņās. Jēkabs Lagūns no FS Metta paguvis iepriecināt savus trenerus ar jau sešiem vārtu guvumiem.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-16 (2000. DZIMŠANAS GADS)

Kopumā trīs komandas sezonu uzsākušas, līdz šim izvairoties no zaudējumiem. Nevainojama bilance ir Rīgas Futbola skolai, kas četrās spēlēs guvusi 26 vārtus un izcīnījusi četras uzvaras. Līdere gan pašlaik ir JDFS Alberts vienība, kas aizvadījusi piecus mačus, iekrājot četrus panākumus un vienu neizšķirtu (1:1 ar Vidzemes FC). Trīs uzvaras un viens neizšķirts četrās spēlēs ir Ogres NSC futbolistiem, bet pārējās septiņas turnīra komandas piedzīvojušas vismaz pa vienam zaudējumam.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Šajā konkurencē sezona sešām komandām vien uzņem savus apgriezienus. Līdere ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu ir FK Liepāja, panākums vienīgajā līdzšinējā spēlē ir Saldus SS kontā, bet turnīrā startējošā Latvijas sieviešu izlase sezonu uzsākusi ar 1:1 neizšķirtu mačā pret liepājniekiem. Sezonu vēl nav uzsākuši Talsu NSS futbolisti.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Ar trim uzvarām dalību turnīrā uzsākusi JDFS Alberts komanda, iegūstot trīs punktus mačos pret FK Dinamo Rīga, Rēzeknes FA un Vidzemes FC. Kopvērtējumā seko šīs trīs vienības ar trim punktiem, bet bez punktiem pašlaik cīnās Ilūkstes NSS un SK Kengaroos.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija