Pašā maija sākumā RTU stadionā Pārdaugavā ar Superkausa spēli, kurā FC "Caramba Riga" ar minimālu rezultātu 1:0 pārspēja SK "Babīte 2", startēja šīs sezonas tradicionālā Rīgas futbola čempionāta sezona, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības. Dažas dienas pēc Superkausa mača uzsākās cīņas arī pašā Rīgas čempionātā, kur 14 dalībnieču konkurencē vislabākais starts patlaban padevies "Salaspils FS" un SK "Babīte 2" komandām.

Superkausa duelī pērnās sezonas zelta godalgu ieguvējas FC "Caramba Riga" labā vienīgos vārtus cīņas 85. minūtē ar 11 metru soda sitiena palīdzību guva Romāns Šimanovskis. Atlikušajā laikā SK "Babīte 2" komandai panākt izlīdzinājumu tomēr neizdevās, neraugoties arī uz to, ka pašā mača izskaņā noraidījumu uzvarētāju rindās nopelnīja viens no līderiem Valērijs Čistjakovs.

Tieši ārpus konkurences Rīgas čempionātā startējošā SK "Babīte 2" ir viena no divām turnīra dalībniecēm, kurai izdevies šobrīd pēc aptuveni divām nospēlētajām nedēļām sakrāt visvairāk punktu – sešus.  SK "Babīte 2" vienība, pateicoties Ronalda Smana, Nikitas Žarova un Saimanta Ščerbaka vārtu guvumiem, savā turnīra atklāšanas mačā ar rezultātu 3:0 pārspēja "Dinamo Rīga", savukārt nākamajā cīniņā ar 1:0 lika kapitulēt arī sacensību debitantei "AMOKO/02" (vārti Mihailam Čebotarjovam).

Sešus punktus divās cīņās iekrājusi arī "Salaspils FS". Divi Ruslana Keirāna un Maksima Neverovska vārtu guvumi ļāva salaspiliešiem kaldināt 6:2 panākumu pār "Optibet Traktors", kamēr "Dinamo Rīga" vienību "Salaspils FS" pārspēja ar 3:1.

No turnīra galveno favorītu loka jāatzīmē "Rīnūži/BEITAR" 8:0 sagrāve pret "Olaine" vienību (trīs vārti Aleksandram Čekulajevam, divi – Rolandam Putānam), kā arī pašreizējās titula ieguvējas FC "Caramba Riga" četri gūtie punkti divos mačos – 5:1 triumfs pār “RTU” un nedaudz negaidītais 1:1 neizšķirts cīniņā ar nomināli vājāko "Riga United FC".

Pērn bronzas medaļas izcīnījusī "Monarhs-Flaminko" aizvadījusi vienu maču, kurā nespēja noturēt uzvaru pār "Olaini" – monarhus 16. minūtē vadībā izvirzīja Dmitrijs Zolotarjovs, kamēr jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā cīņas izskaņā olainiešiem izlīdzinājumu panāca Filips Abolkans.

Ne pārāk veiksmīgi čempionāts sācies "Dinamo Rīga", "Optibet Traktors" un SK "Upesciems" komandām, kuras zaudējušas abās aizvadītajās spēlēs, bet vēl ne reizi laukumā nav šobrīd devusies "Progress/Super Nova" vienība.

Kā vēstīts, līdzīgi kā pērnajā sezonā Rīgas čempionātā startē 14 komandas, laika periodā līdz 25. septembrim nosakot uzvarētāju un pārējo godalgoto vietu ieguvējas pēc divu apļu turnīra. Savukārt no 8. augusta līdz 25. septembrim plānota Rīgas kausa izcīņa.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija