Svētdien, 15. maijā, Rīgu pārņēma ne tikai skrējēju tūkstoši, bet arī vairāki desmiti pašu jaunāko daiļā dzimuma futbolistu, kuras kopīgā meiteņu futbola dienā Rīgā atklāja šīgada "Live Your Goals" meiteņu futbola festivāla pasākumu sēriju. Gada pirmā meiteņu futbola diena norisinājās, Latvijas Futbola federācijai (LFF) sadarbojoties ar FS "Metta".

 Meiteņu futbola dienas video apskats

"Live Your Goals" ir Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) īstenota futbola attīstības programma, kas jau trešo gadu veiksmīgi uzņem savus apgriezienus arī Latvijā. Programmas galvenais mērķis ir ļaut katrai meitenei iesaistīties futbolā, pamēģināt un izjust šo skaisto sporta veidu, kā arī tā emocionālo pusi. Šogad "Live Your Goals" meiteņu futbola festivāls tiek organizēts visa gada garumā kā vairāku pasākumu sērija, lai paplašinātu festivāla ģeogrāfiju un īpaši izceltu jauno meiteņu pievienošanos futbola treniņiem mūsu valsts reģionos.

 Foto no meiteņu futbola dienas Rīgā

"Neatņemama daļa no šo pasākumu rīkošanas šogad ir futbola klubi. Saiknes veidošana un veiksmīga LFF sadarbība ar pašmāju klubiem ir pasākuma veiksmes atslēga, jo pēc tā tieši šis futbola klubs būs ieguvēja lomā, saviem treniņiem piepulcējot jaunas meitenes," izceļ LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Klubiem ir jābūt motivētiem parādīt savu labāko sniegumu, ieinteresēt meitenes, kopā ar LFF dāvināt viņām prieku un emocijas, jo galvenais mūsu mērķis ir laimīgs un priecīgs bērns."

Pirmais šīgada pasākums tika rīkots sadarbībā ar vienu no radošākajām futbola skolām Latvijā FS "Metta". Pasākuma mērķauditorija šoreiz bija 2007.-2009. gadā dzimušās meitenes jeb pašas mazākās topošās futbola zvaigznītes. Pasākums vienkopus pulcēja tēju 90 jaunās futbola princeses, kas ir labs rādītājs, ņemot vērā vecuma specifiku.

Pasākums "Elektrum" Olimpiskajā centrā aizritēja pozitīvā un aizraujošā gaisotnē. Laukumos valdīja prieks, patiesas emocijas un smaids. Kopā ar meitenēm laukumos darbojās FS "Metta" kvalificētie treneri un Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētājas, palīdzot meitenēm spert savus pirmos soļus futbolā un pildīt vingrinājumus, kā arī iedrošinot un uzmundrinot mazās futbolistes. Divas stundas ilgajā pasākumā spēles vienlaikus notika sešos futbola laukumos, kur meitenes sagaidīja gan futbola spēles, gan citi vingrinājumi. Noslēgumā meitenes piemiņai no šīs burvīgās dienas saņēma pārsteiguma balvas, “Live Your Goals” medaļas un diplomus.

"Īpaši gribu uzslavēt FS "Metta" un visus tos cilvēkus, kuri bija iesaistīti pasākuma rīkošanā un ar savu profesionālo pieeju, motivāciju un mīlestību pret futbolu kopā bērniem rīkoja neaizmirstamus svētkus. Novēlu, lai arī citi Latvijas klubi iedvesmotos un pārņemtu šo pozitīvo piemēru, jo starts tam ir dots. Sapņi piepildās! Futbols ir prieks!" novēl Ņina Travkina.

Pārējie 2016. gada "Live Your Goals" meiteņu futbola festivāla pasākumi tiks izziņoti papildus.


Latvijas Futbola federācija