Latvijas futbola mediju pārstāvju un draugu veidotā komanda laika posmā no 9. līdz 11. maijam Polijas pilsētā Gniewino otro gadu pēc kārtas startēja starptautiskā futbola komandu turnīrā "Piłkarski Puchar Mediów 2016". Latvijas komanda šajā turnīrā šogad izcīnīja augsto 5./8. vietu kopvērtējumā, no sacensībām izstājoties tikai pēc piedzīvotā zaudējuma pēcspēles soda sitienu sērijā ceturtdaļfinālā pret vicečempioniem Slovākiju. Par turnīra uzvarētājiem šogad kļuva “TVP” komanda no Polijas.

Kopumā turnīrā šogad piedalījās 12 komandas - sešas komandas no Polijas mediju kompānijām, kā arī sešas komandas no tādām valstīm kā Latvija, Lietuva, Slovākija, Vācija, Krievija un Ungārija. Atbilstoši apstiprinātajam Reglamentam, turnīrs šogad risinājās divos posmos vienas dienas ietvaros - grupu turnīrs (pa četrām komandām trijās grupās) un spēles par vietām kopvērtējumā. Līdzīgi kā 2015. gadā, arī šogad visas turnīra spēles risinājās Gniewino pilsētas stadionā – modernajā futbola centrā, kas atrodas pie viesnīcas "Mistral Sport hotel" - tieši šajā bāzē 2012. gada vasarā pirms UEFA Eiropas čempionāta finālturnīra dzīvoja un trenējās arī Spānijas nacionālā futbola izlase.

Sacensību grupu turnīrā Latvijas komanda uzvarēja Polijas laikraksta "Gazeta Wyborcza" komandu (1:0), piekāpās Lietuvas kolēģu komandai (0:1), kā arī cīnījās neizšķirti (0:0) ar Polijas televīzijas "TVN24" komandu. Ceturtdaļfinālā pret Slovākijas komandu sīvā cīņā pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (2:2), taču pēcspēles soda sitienu sērijā šoreiz uzvaru svinēja pretinieks. Tādējādi kopvērtējumā Latvijas komanda šogad ieņēma dalīto 5./8. vietu, vienlaikus uzlabojot savu iepriekšējo rezultātu (dalītā 11./12.vieta 2015. gadā sešpadsmit komandu konkurencē).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arī šis brauciens Latvijas komandai kopumā sniedza vērtīgu pieredzi, tika nodibināti jauni kontakti un iegūta informācija, kas būs noderīga turpmākajā ikdienas praktiskajā darbā. Jāpiebilst, ka no organizatoru puses Latvijas komanda saņēma arī mutisku ielūgumu dalībai šajā turnīrā arī 2017. gadā.

Latvijas futbola mediju komanda izsaka pateicību turnīra rīkotājiem par izrādīto viesmīlību un augsto organizatorisko līmeni!

Latvijas komanda izsaka pateicību arī personiski Artūram Vaideram, Ilvaram Koscinkevičam un Jānim Lazdānam par aktīvu iesaisti komandas sastāva komplektēšanā un brauciena organizēšanā! Komandas komplektēšanas procesā šogad tika uzrunāti vairāk nekā 20 aktīvie pašmāju sporta (futbola) žurnālisti, taču saspringtā darba grafika un personīgo iemeslu dēļ diemžēl ne visiem kolēģiem bija iespēja izbrīvēt laiku doties uz Poliju. Latvijas komandas nākamais starptautiskais turnīrs plānots šī gada septembrī Lietuvas pilsētā Druskininkai.

FOTO - facebook.com/ppm.gniewino


Latvijas Futbola federācija