"SynotTip" Virslīgas un komanda.lv Pirmās līgas čempionātu tiesnešiem un instruktoriem 9. maijā bija iespēja piedalīties seminārā, kuru vadīja iepriekš pazīstamais beļģu futbola tiesnesis, bet pašlaik UEFA inspektors un tiesnešu instruktors Frank De Bleeckere. Viņš iepriekš kā galvenais tiesnesis strādājis divos Eiropas čempionāta un divos Pasaules kausa izcīņas finālturnīros.

Semināra laikā RTU stadionā Rīgā notika nodarbība par izsmidzinošo putu lietošanu spēles laikā, bet pēc tam "Elektrum" Olimpiskajā centrā norisinājās Frank De Bleeckere lekcija tiesnešiem un inspektoriem par jaunākajām rekomendācijām dzelteno un sarkano kartiņu izmantošanā.

Tajā paša diena Latvijas Futbola federācijas (LFF) instruktori Sergejs Braga, Ādolfs Supe, Jurijs Popovičenko un Vladimirs Osipovs RTU stadionā novadīja treniņnodarbību Virslīgas un Pirmās līgas tiesnešu asistentiem, skaidrojot darba tehniku ar karodziņu, pozīciju izvēli un pārvietošanās tehniku, kā arī aizmugures stāvokļa noteikšanu. Pēc tam teorētiskajā daļā tika analizētas Virslīgas čempionāta pirmā spēļu apļa epizodes, kas saistītas ar tiesneša asistentu darbu.

LFF novēl tienešiem, asistentiem un inspektoriem izdošanos sezonas turpinājumā!


Latvijas Futbola federācija