Lielisko komanda.lv Pirmās līgas čempionāta sezonas sākumu lūkos turpināt pašreizējās kopvērtējuma līderes SK Babīte un Rēzeknes FA/BJSS. Sestdien un nākamās nedēļas trešdienā norisināsies visas septiņas čempionāta astotās kārtas spēles.

Gan SK Babīte, gan Rēzeknes FA/BJSS komandas sezonu uzsākušas ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs. Kā pirmie laukumā dosies SK Babīte futbolisti, kuri sestdien plkst. 15:00 viesosies Jēkabpils SC stadionā, lai samērotu spēkus ar FK Jēkabpils/JSC komandu. Šī mača mājinieki šosezon piedalījušies piecos mačos, un vien iepriekšējā kārtā tika pie savas pirmās uzvaras, kad ar 2:1 viesos pārspēja RTU FC un sagādāja šai vienībai tās pirmo zaudējumu sezonā. Savukārt rēzeknieši cīņā dosies nākamās nedēļas trešdienā, 18. maijā, plkst. 18:00 tiekoties ar titulēto Skonto FC komandu savā RPD Sporta pārvaldes stadionā. Skonto FC kopvērtējumā seko tūdaļ aiz līderiem ar 16 punktiem septiņās spēlēs, tādēļ šīs spēles iznākums sezonas ievada kontekstā kalpos kā būtisks rādītājs komandu spēku samēriem.

Šajos mačos laukumā varēs redzēt visus četrus šābrīža rezultatīvākos turnīra spēlētājus – Rēzeknes komandas futbolistus Dmitriju Borisovu (12 vārti) un Guntaru Silagaili (11 vārti), Jegoru Morozu no Skonto FC (12 vārti) un SK Babīte pārstāvi Edgaru Kārkliņu (deviņi vārti), kurš šonedēļ tika atzīts par turnīra aprīļa mēneša labāko spēlētāju.

Pirmā astotās kārtas spēle sestdien sāksies plkst. 13:00 Rīgas 49. vidusskolas stadionā, kad JDFS Alberts mačā pret FK Ogre cerēs pārtraukt divu zaudējumu sēriju, kas abi piedzīvoti ar identisku rezultātu 0:3, bet viesi lūkos tikt pie punktiem pēc vienas spēles pārtraukuma. Stundu vēlāk FK Auda savā stadionā Ķekavā uzņems FK Staiceles Bebri futbolistus, mēģinot atgriezties uz uzvaru takas, kas pirms iepriekšējās kārtas bija piecas spēles ilga. Staiceles pārstāvji, līdzīgi kā ogrēnieši, šosezon sešās cīņās ieguvuši trīs punktus.

Citā sestdienas spēlē plkst. 14:00 gaidāms interesants duelis J. Daliņa stadionā Valmierā starp Valmiera Glass FK/BSS un RTU FC futbolistiem. Valmieriešiem aiz muguras ir sešas spēles un piecas uzvaras, kas ļauj būt tuviem līderu sekotājiem, bet RTU FC ar septiņām spēlēm bagāžā atpaliek par punktu, tāpēc arī šī mača iznākums būs ļoti būtisks, vērtējot sezonas ievada turnīra līderus.

Vēl divas sestdienas spēles sāksies plkst. 16:00 Smiltenes pilsētas un Tukuma pilsētas stadionos. Smiltenē vietējā FK Smiltene/BJSS komanda, kas iepriekšējā kārtā tika pie savas pirmās uzvaras, uzņems AFA Olaine/SK Super Nova vienību, kas var lepoties ar trim panākumiem pēc kārtas. Savukārt Tukumā pie divas uzvaras šosezon guvušajiem FK Tukums-2000/TSS futbolistiem viesosies Preiļu BJSS, kas līdzšinējās septiņās spēlēs pie punktiem tā arī nav tikusi.

Katrs no komanda.lv Pirmās līgas klubiem sezonas garumā aizvadīs 28 spēles. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija