Jūnijā norisināsies pirmās trīs tradicionālā un skaitliski vērienīgā bērnu futbola turnīra "Dobrecova kauss" sacensības, kurās piedalīsies kopumā 48 komandas no piecām valstīm.

Sacensības U-8, U-9 un U-13 vecuma grupās no 10. līdz 12. jūnijam uzņems Liepājas stadions "Olimpija" Zvejnieku alejā 2/4. Jaunākajā grupā startēs 16 komandas no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas, U-9 vecuma grupā tāds pats vienību skaits pārstāvēs Latviju un Lietuvu, bet vecākajā grupā sacentīsies 16 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Baltkrievijas.

 U-8 vecuma grupas komandas un spēļu kalendārs

 U-9 vecuma grupas komandas un spēļu kalendārs

 U-13 vecuma grupas komandas un spēļu kalendārs

Savukārt U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu futbolisti sacensībās startēs laika posmā no 5. līdz 7. augustam.

Šāds turnīrs tradicionāli tiek rīkots, lai popularizētu futbolu, paaugstinātu jauno futbolistu meistarību, nodibinātu kontaktus dažādu valstu un pilsētu futbola klubu starpā, kā arī lai noteiktu labākos spēlētājus un komandas. Turnīrs ir nosaukts Latvijas futbola Virslīgas visu laiku rezultatīvākā futbolista Viktora Dobrecova vārdā.

Šāds turnīrs pirmoreiz norisinājās 2010. gadā, bet jau gadu vēlāk tas ieguva starptautisku pieskaņu. Šīgada sacensību uzvarētāji balvā saņems pilnībā apmaksātu dalību 2017. gada turnīrā.


Pēc FK Liepāja sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija