Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta jaunāko grupu (U-14 un U-13) sacensību apskats un galvenās aktualitātes.

ELITES GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS)

Ar vispārliecinošāko sniegumu šajā grupā var lepoties BFC Daugavpils jaunie futbolisti, kuri tikuši pie uzvarām visās četrās līdzšinējās spēlēs ar kopējo gūto un zaudēto vārtu attiecību 10:0. Izceļams, ka daugavpiliešu sastāvā šosezon vārtus guvuši jau seši dažādi futbolisti. Bez punktu zaudēšanas turnīru turpina arī Šitika Futbola skola, kuras kontā ir trīs panākumi un 13:1 gūto un zaudēto vārtu attiecība. Bez neviena punkta čempionātā šajā grupā cīnās vien divas komandas.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Šajā konkurencē vairs nav nevienas komandas, kas varētu dižoties ar nevainojamu uzvaru bilanci, jo katra no tām vismaz vienā spēlē punktus ir zaudējusi. Pašlaik līderos ar desmit punktiem četros mačos ir FS Metta Rīga 2003 komanda, kas vienīgos punktu zaudējusi duelī pret Rēzeknes FA (1:1). Šis rezultāts uzskatāms par pārsteigumu, jo trijās citās sezonas ievada spēlēs rēzeknieši ir piedzīvojuši zaudējumus. Zaudējuma rūgtumu pagaidām nav izjutušas arī SK Super Nova un JFC Skonto vienības, bet vismaz viens punkts ir visām astoņām turnīra dalībniecēm. Kopvērtējuma vicelīdere tikmēr ar deviņiem punktiem četrās cīņās ir FK Dinamo Rīga.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Vadošās sešas komandas šīs grupas kopvērtējumā pašlaik šķir tikai trīs punkti, bet līderu statusu ar desmit punktiem četrās spēlēs bauda FK Liepāja. Tiesa, kā vienīgie bez zaudētiem punktiem sacenšas FS Metta Rīga futbolisti, kuriem ir trīs uzvaras un 20:0 vārtu attiecība. Kopvērtējuma labākās sešas komandas savās pozīcijās pašlaik ir ļoti stabilas, jo pārējās trīs sacensību dalībnieces – JFA Jelgava, Grobiņas SC/KFC un JDFS Alberts – iekrājušas tikai zaudējumus.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Ar zaudējumu nevienu no līdzšinējām turnīra spēlēm nav noslēgušas FS Metta Rīga 2002 un JFC Skonto komandas, kuras aizvadījušas attiecīgi trīs un divus mačus, izcīnot pa deviņiem un sešiem punktiem. Seši punkti ir vēl trim komandām, kuras gan jau paguvušas iekrāt arī vismaz vienu zaudējumu. Individuāli turnīrā izcēlies JFC Skonto pārstāvis Nidoyor Zabirov, kurš spēlē pret Vidzemes FC guva uzreiz piecus vārtus.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Pārliecinoši labākā čempionātā līdz šim bijusi AFA Olaine komanda, kas piecās spēlēs sakrājusi 13 punktus, četrās no šīm cīņām gūstot vismaz trīs vārtus. Tiesa, neviena no sekotājām nav aizvadījusi vairāk par trim spēlēm, bet no zaudējumiem pagaidām izvairījusies arī Mārupes SC vienība, kas uzvarējusi vienīgajā līdz šim aizvadītajā mačā.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Trīs vadošās komandas šajā konkurencē ar deviņiem punktiem ir JFC Skonto, SK Kengaroos un Rīgas Futbola skola-2. Ja pirmās divas aizvadījušas trīs mačus, rīdziniekiem aiz muguras ir jau piecas spēles. Savā vienīgajā līdzšinējā cīņā pie panākuma tikusi SK Super Nova vienība, bet no deviņām sacensību dalībniecēm čempionātu vēl nav uzsākusi vienīgi FK Dinamo Rīga-2.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Madonas BJSS pašlaik ir turnīra vadošā komanda, uzvarot visās trīs spēlēs un aiz sevis turot Jēkabpils SS futbolistus, kuru kontā ir divi panākumi divos mačos. Seši punkti ir arī Rēzeknes FA-2 pārstāvjiem, bet pie neviena punkta nav tikušas uzreiz četras no astoņām čempionāta vienībām.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) C APAKŠGRUPA

Ļoti rezultatīvs sezonas ievads padevies FK Ventspils OC komandai, kas guvusi četras uzvaras un izcēlusies jau ar 37 precīziem sitieniem. Vissarežģītākā uzvara tika gūta mačā pret FK Spartaks/JSS (3:1), bet līderu tuvākā sekotāja ir AFA Olaine, kas piecos mačos izcīnījusi deviņus punktus. Nopakaļus seko Saldus SS/Brocēnu NBJSS un FK Spartaks/JSS, kuru rēķinā septiņi punkti četros dueļos. Kā vienīgajiem šajā konkurencē punktu pagaidām nav FK Liepāja-2 futbolistiem.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija
Foto - AFA Olaine