TFK "Rēzekne" zēnu mini futbola komanda ar Latvijas Futbola federācijas atbalstu laika posmā no 25. līdz 28. aprīlim startēja II Starptautiskajās jauniešu sporta spēlēs, kas risinājās Krievijas kūrortpilsētā Sočos. Vecākā trenera Vitālija Voskāna vadītā komanda septiņpadsmit komandu konkurencē ierindojās 11. vietā kopvērtējumā, LFF.lv informēja LFF iepriekšējās Valdes loceklis Jurijs Silovs, kurš arī Latvijas delegācijas sastāvā apmeklēja šo sporta notikumu.

Apakšgrupu turnīra ietvaros Latvijas jaunie sportiski ar rezultātu 2:1 pārspēja Kazahstānu, ar 4:0 pieveica Luksemburgu, savukārt zaudējumi Ukrainai (0:2) un Kanādai (1:2) liedza rēzekniešiem pacīnīties par augstākām vietām sacensību kopvērtējumā. Pirmajā mačā par vietām kopvērtējumā Latvijas komanda, nospēlējot pamatlaikā neizšķirti 0:0, pēcspēles soda sitienu sērijā ar rezultātu 4:3 pieveica Vāciju. Nākamajā spēlē ar Īriju pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, taču pēcspēles soda sitienu sērijā šoreiz veiksme bija labvēlīgāka pretiniekam. Tādējādi soda sitienu sērijā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 3:4.

Izšķirošajā mačā par 11./12. vietā Latvijas komanda sīvā cīņā ar rezultātu 2:0 pieveica kaimiņus lietuviešus, kopvērtējumā sacensības noslēdzot 11. vietu.

 

II STARPTAUTISKĀS JAUNIEŠU SPORTA SPĒLES, 2016. GADS

FUTBOLA TURNĪRA KOPVĒRTĒJUMS

1.vieta - KRIEVIJA
2.vieta - TADŽIKISTĀNA
3.vieta - KIRGIZSTĀNA
4.
vieta - TURKMENISTĀNA
5.
vieta - UKRAINA
6.
vieta – GRIEĶIJA
7.
vieta - KANĀDA
8.
vieta - ASV
9.vieta – DIENVIDOSETIJA
10.
vieta - ĪRIJA
11.
vieta – LATVIJA
12.
vieta - LIETUVA
13.
vieta - VĀCIJA
14.
vieta - KAZAHSTĀNA
15.
vieta - BALTKRIEVIJA
16.
vieta - TURCIJA
17.
vieta - LUKSEMBURGA

Tuvāk ar šo sporta notikumu (krievu valodā) iespējams iepazīties tā oficiālajā mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija