Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā, 4. maijā, futbola līdzjutējiem saistošu programmu piedāvā "komanda.lv" Pirmās līgas čempionāta 6. kārta. Kopumā šodien paredzētas septiņas spēles, un par spēļu norises vietām kļūs Olaine, Piņķi, Staicele, Rēzekne, Ogre, Valmiera un Ķekava. Spēļu teksta tiešraidēm būs iespējams sekot līdzi arī online.lff.lv.

Pirmās divas spēles sāksies plkst 14:00. FK Auda savā laukumā Ķekavā uzņems FK Smiltene/BJSS. Lai arī abas komandas turnīra tabulas kopvērtējumā pēc piecām kārtām šķir 10 punkti, šī būs nākamā iespēja smilteniešiem izbraukumā pacīnīties par pirmo uzvaru šajā sezonā. Šo mērķi gan sasniegt nebūs viegli, jo FK Auda spēlētāji pēc piedzīvotā zaudējuma sezonas atklāšanas mačā pašlaik uzņēmuši labu ritmu, izcīnot četras uzvaras pēdējās četrās spēlēs.

Paralēli šim mačam Valmierā šodien viesosies Skonto FC. No turnīra tabulas pozīcijām raugoties, šī spēle būtu uzskatāma par visas kārtas centrālo maču, turklāt pirmo reizi šajā sezonā valmierieši savus pretiniekus uzņems J. Daliņa stadionā uz dabīgā zālāja seguma. Pēc piedzīvotā pirmā zaudējuma šajā sezonā Rēzeknē mājinieki šoreiz centīsies atkal iepriecināt savus līdzjutējus ar uzvaru pār titulēto pretinieku, kamēr skontiešiem kārtējo reizi būs jāpierāda savs statuss un jācenšas aizvest trīs punktus arī no Valmieras.

Plkst 15:00 FK Ogre uzņems Preiļu BJSS. Pavisam noteikti šajā spēlē kāda no komandām tiks pie pirmajiem punktiem šajā vismaz pagaidām abiem klubiem "tukšajā sezonā". Katra komanda lieliski apzinās, ka tieši līdzvētīgu pretnieku savstarpējās spēlēs gūtie punkti var kļūt izšķiroši sezonas turpinājumā. Tikmēr relatīvi grūtāks uzdevums šodien sagaida JFK Saldus futbolistus. Piedzīvojuši četrus zaudējumus sezonas sākumā, saldeniekus gaida brauciens uz Rēzekni pie pašreizējiem turnīra līderiem Rēzeknes FA/BJSS. Lai arī komandas atrodas diametrāli pretējās turnīra tabulas pozīcijās, tomēr arī šī spēle Rēzeknes futbola līdzjutējiem būs pietiekoši saistoša, jo šīs komandas abi pašlaik rezultatīvākie spēlētāji Dmitrijs Borisovs (9 gūtie vārti) un Guntars Silagailis (8 vārti) turpina pakaļdzīšanos Pirmās līgas rezultatīvākajam spēlētājam - Jegoram Morozam no Skonto FC, kura rēķinā pirms šīs kārtas 11 precīzi sitieni. Šīs spēles sākums paredzēts plkst 16:00.

Otro uzvaru sezonā savās mājās šodien centīsies izcīnīt FK Staiceles Bebri, kurus LFF treniņu centrā "Staicele" gaida RTU FC pārbaudījums. Studenti pašlaik turnīra tabulas kopvērtējumā apsteidz bebrus par astoņiem punktiem. Spēles sākums arī plkst 16:00. Vienlaikus ar šo maču sāksies 6. kārtas spēle arī Piņķos, kur galvenā trenera Mihaila Miholapa vadītā SK Babīte uzņems FK Tukums 2000 TSS. Laukuma saimnieki savā debijas sezonā komanda.lv Pirmajā līgā spējuši startēt ar piecām uzvarām piecās spēlēs, tādējādi iekrājot jau 15 punktus, kad ļauj turēties līdzās čempionāta līderim.

Visbeidzot plkst 18:00 kārtas noslēdzošajā mačā AFA Olaine/SK Super Nova uzņems kaimiņus turnīra tabulā JDFS Alberts. Komandas pašlaik šķir tikai trīs punkti, tāpēc laukuma saimnieki centīsies izcīnīt uzvaru, kas viņiem tādējādi ļaus panākt šīs dienas pretinieku kopvērtējumā.

komanda.lv Pirmās līgas čempionāts (6. kārta)

  • Trešdiena, 4. maijs

plkst 14:00 Valmiera Glass FK/BSS - Skonto FC (J. Daliņa stadions, Valmiera)
plkst 14:00 FK Auda - FK Smiltene/BJSS (Audas stadions, Ķekava)
plkst 15:00 FK Ogre - Preiļu BJSS (Ogres ģimnāzijas māksl. laukums)
plkst 16:00 SK Babīte - FK Tukums 2000 TSS (Piņķu stadions)
plkst 16:00 FK Staiceles Bebri - RTU FC (LFF treniņu centrs 'Staicele')
plkst 16:00 Rēzeknes FA/BJSS - JFK Saldus (RPD Sporta pārvaldes stadions, Rēzekne)
plkst 18:00 AFA Olaine/SK Super Nova - JDFS Alberts (Olaines pilsētas stadions)

Novēlam līdzjutējiem patīkamu spēļu apmeklējumu svētkos un kārtīgu līdzi jušanu stadionā!

Turpinās aprīļa mēneša labākā futbolista līdzjutēju balsojums

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija (LFF) un sporta preču veikals “Komanda” piedāvā līdzjutējiem noteikt komanda.lv Pirmās līgas čempionāta aprīļa mēneša labāko spēlētāju. Līdzjutēju balsošana ir sākusies un tā norisināsies līdz 11. maijam. Par mēneša labāko spēlētāju un treneri no vienas IP adreses diennakts laikā iespējams nobalsot vienu reizi. Plašāk par balsojumu iespējams uzzināt LFF.lv mājaslapā šeit.

Jau ziņots, ka katrs no komanda.lv Pirmās līgas klubiem sezonas garumā šogad aizvadīs 28 spēles. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija