Piektdien, 6. maijā divos stadionos - Rīgas Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma stadionā (Grostonas ielā 5) un Rīgas 49. vidusskolas stadionā (Kr. Valdemāra ielā 65) - risināsies 2016. gada Latvijas skolu futbola čempionāta FINĀLTURNĪRS. Čempionāta mērķis ir noteikt Latvijas labākās skolas futbolā un noskaidrot Latvijas skolu kausa izcīņas futbolā uzvarētāju.

Sacensības organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un sadarbojoties ar reģionālajiem nodibinājumiem saskaņā ar sacensību Reglamentu. Pirmdien, 2. maijā Latvijas Futbola federācijas telpās notika arī čempionāta finālturnīra komandu apakšgrupu izloze, ar kuras gaitu video versijā iespējams iepazīties šeit:

 Latvijas Skolu futbola čempionāta FINĀLTURNĪRA izloze (2. maijā)

Finālturnīra atklāšana norisināsies Rīgas 49. vidusskolas stadionā, sākums plkst. 11:00. Jaunākajā vecuma grupā - 4.-5. klašu komandas spēles aizvadīs Rīgas Hanzas vidusskolas futbola stadionā, kamēr 6.-7. un 8.-9. klašu grupa spēles aizvadīs Rīgas 49. vidusskolas futbola stadionā. Finālturnīra apbalvošanas ceremonija paredzēta plkst. 16:40 visām komandām - 49 vidusskolas stadionā.

LATVIJAS SKOLU ČEMPIONĀTA FINĀLTURNĪRS, SPĒĻU KALENDĀRSFinālturnīrā var piedalīties ikviena Latvijas vispārizglītojošā izglītības iestāde, kas ir izgājusi akreditāciju Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijā un ir kvalificējusies dalībai finālturnīrā. Latvijas skolu futbola kausa izcīņas finālturnīrā piedalās Skolu futbola čempionāta reģionālo finālu uzvarētājkomandas.

LFF Latvijas skolu kausa izcīņas finālā futbolā, katra skola saņem futbola bumbas par piedalīšanos. 1.–3. vieta – komanda kausu un diplomu, bumbas pēc ieņemtās vietas. Spēlētāji tiek apbalvoti ar medaļām un turnīra atribūtiku. Komandas tiek apbalvotas ar balvām no atbalstītājiem.

Finālturnīrs norisinās sadarbībā ar Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departamentu un sporta preču veikalu komanda.lv


Latvijas Futbola federācija