Svētdien, 1. maijā, RTU stadionā Pārdaugavā ar Superkausa spēli starp pērnās sezonas titula ieguvēju FC “Caramba Riga” un kausa laureāti SK “Babīte 2” startēs šīs sezonas tradicionālā Rīgas futbola čempionāta sezona, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības. Savukārt divas dienas vēlāk – 3. maijā – notiks divas pirmās Rīgas čempionāta cīņas.

Trešdien, 27. aprīlī, “Elektrum” Olimpiskajā centrā notika turnīra dalībnieču tehniskā sapulce, kurā ar savu klātbūtni pagodināja arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kurš apsveica komandu pārstāvjus ar jaunās sezonas sākumu, novēlēja piepildīt izvirzītos mērķus, kā arī kopīgi apsprieda dažādus ar sacensību norisi saistītus un globālus futbola jautājumus.

Līdzīgi kā pērnajā sezonā Rīgas čempionātā startēs 14 komandas, laika periodā no 2. maija līdz 25. septembrim nosakot uzvarētāju un pārējo godalgoto vietu ieguvējas pēc divu apļu turnīra. Savukārt no 8. augusta līdz 25. septembrim plānota Rīgas kausa izcīņa.

Salīdzinājumā ar pērno sezonu dalībnieku pulkā palikušas desmit komandas. To vidū ir gan iepriekšējā gada trīs labākās vienības – FC “Caramba Riga”, FK “Rīnūži Rīga” un “Monarhs-Flaminko” -, gan arī “Dinamo Rīga”, FK “Fortūna/Ogre”, “Optibet Traktors” (pērn “DSVK Traktors/JDFS Alberts”), “Riga United” FC, RTU (pērn RTU FC), “Salaspils” FS (pērn “Nikars-Salaspils”) un SK “Upesciems”. Jāpiebilst, ka no šīm vienībām ārpus konkurences startēs FK “Fortūna/Ogre” un FK “Rīnūži Rīga”.

No 2015. gada čempionāta dalībniecēm neredzēsim sestajā vietā turnīru noslēgušo FK “Lāčplēsis”, kā arī “Rīgas Futbola Skola”, FC “Marienburg” un FK “Ādaži”. To vietā nākušas “Progress/Super Nova” un SK “Babīte 2”, kas piedalīsies ārpus konkurences, kā arī “AMOKO/02” un “Olaine”.

Kā zināms, pērn par Rīgas futbola čempionāta zelta medaļu ieguvēju kļuva FC “Caramba Riga”, savukārt Superkausa mačā FC “Caramba Riga” pēcspēles “pendeļu” sērijā pārspēja “Monarhs-Flaminko” komandu.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija