Gaidāmajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas septiņas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta piektās kārtas spēles, bet centrālais mačs gaidāms Rēzeknē, kur tiksies divas no pašreizējām sacensību līdervienībām.

Sezonu ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs uzsākušas trīs komandas, divas no kurām savā starpā sestdien, 30. aprīlī, tiksies Rēzeknes 2. vidusskolas laukumā – Rēzeknes FA/BJSS un Valmiera Glass FK/BSS. Mača sākums plkst. 15:00. Rēzeknieši pirmajās četrās sezonas spēlēs pamanījušies gūt jau kopumā 22 vārtus, kas ir labākais rādītājs turnīrā, bet valmierieši četros mačos savos vārtos ielaiduši tikai vienu bumbu, kas arī ir labākais veikums līgā. Rēzeknes komandas uzbrucējs Dmitrijs Borisovs ar deviņiem gūtiem vārtiem pašlaik ir sacensību rezultatīvākais spēlētājs.

Sestdien laukumā dosies arī trešā līdz šim punktus nezaudējusī komanda SK Babīte, kas plkst. 14:00 tiksies ar FK Smiltene/BJSS futbolistiem Piņķu stadionā. Smiltenieši līdz šim pie uzvarām nav tikuši, toties divās no trim līdzšinējām spēlēm izcīnījuši neizšķirtu. Tikmēr sacensību jaunpienācēji no SK Babīte var lepoties ar ceturto labāko uzbrukumu čempionātā (13 gūti vārti), kas ir arī liels Edgara Kārkliņa nopelns – astoņi precīzi sitieni.

Pirmā sestdienas spēle sāksies plkst. 13:00 Rīgas 49. vidusskolas stadionā, kad iepriekšējā kārtā savu pirmo uzvaru izcīnījusī JDFS Alberts komanda uzņems līdz šim trīs pārliecinošus zaudējumus piedzīvojušos JFK Saldus futbolistus. Savukārt stundu vēlāk vēl vieni sacensību jaunpienācēji RTU FC, kas pašlaik cīnās bez zaudējumiem, spēkosies ar FK Tukums-2000/TSS komandu Tukuma pilsētas stadionā. Paralēli šim mačam sāksies arī spēle Audas stadionā Ķekavā, kur FK Auda uzņems FK Ogre komandu. Mājinieku kontā ir trīs uzvaras četrās spēlēs, kamēr ogrēnieši trīs mačos pie punktiem nav tikuši.

Noslēdzošais sestdienas mačs plkst. 19:00 sāksies NSB “Arkādija” mākslīgā seguma laukumā Rīgā, kad līdz šim nepārspētā Skonto FC komanda mērosies spēkiem ar FK Jēkabpils/JSC vienību. Viesi līdz šim trīs cīņās iekrājuši tikai vienu punktu.

Turnīra piektā kārta noslēgsies svētdien, 1. maijā, kad plkst. 18:00 AFA Olaine/SK Super Nova komanda tiksies ar Preiļu BJSS vienību Olaines pilsētas stadionā. Abas komandas ir savas pirmās uzvaras meklējumos.

 Ceturtās spēļu kārtas labākās epizodes

Katrs no komanda.lv Pirmās līgas klubiem sezonas garumā aizvadīs 28 spēles. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija