Piedāvājam Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta jaunāko grupu (U-14 un U-13) galvenos notikumus aizvadītajās divās nedēļās.

ELITES GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS)

Sacensību vadošā komanda pašlaik ir BFC Daugavpils, kas sezonu uzsākusi ar trim uzvarām un līdz šim savus vārtus nosargājusi neskartus. Viens no galvenajiem līdzšinējo panākumu kaldinātājiem bijis Salvis Petriks, kurš pretinieku vārtsargus pārspējis jau trīs reizes. Bez zaudējumiem turnīrā pašlaik cīnās arī Rīgas Futbola skola, kuras kontā viena uzvara un viens neizšķirts, kā arī Šitika Futbola skola, kas uzvarējusi savā vienīgajā līdzšinējā spēlē.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Šajā konkurencē sezonas ievadā izveidojusies īpatnēja kopvērtējuma situācija, jo sešas no astoņām komandām līdz šim spējušas iztikt bez zaudējumu piedzīvošanas. Divas uzvaras jau ir FK Dinamo Rīga kontā, bet četri punkti divos mačos ir SK Super Nova un FS Metta Rīga komandām. Savu pirmo punktu meklējumos pašlaik ir vienīgi Rīgas Futbola skola un Vidzemes FC.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Bez zaudētiem punktiem pašlaik cīnās četras komandas, bet pie sešiem punktiem jau spējušas tikt uzreiz četras vienības – FS Metta Rīga, AFA Olaine, FK Tukums-2000/TSS un FK Liepāja. Viena spēle un arīdzan viena gūta uzvara aiz muguras ir arī Šitika Futbola skolas un FK Liepāja futbolistiem. Īpaši vienā no spēlēm izcēlies tukumnieku spēlētājs Daniels Mīļais, kurš mačā pret JFA Jelgava pamanījās gūt uzreiz četrus vārtus.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Ar divām uzvarām divās spēlēs turnīra līderos izvirzījušies puiši no FS Metta Rīga un SK Kengaroos komandām, bet pie trim punktiem tikuši JFC Skonto, FK Dinamo Rīga un FK Pļaviņas pārstāvji. Vien maijā turnīrā iesaistīsies astotā tā komanda Vidzemes FC, kamēr divas citas vienības līdz šim pie punktiem nav tikušas.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Šajā grupā sezona tikai uzņem savus apgriezienus. Divas uzvaras jau ir AFA Olaine kontā, kamēr Grobiņas SC/KFC jaunie futbolisti uzvarējuši savā vienīgajā līdzšinējā mačā.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Turnīru līdz šim uzsākušas septiņas no deviņām tā dalībniecēm, bet līderos ar sešiem punktiem atrodas JFC Skonto un Rīgas Futbola skola-2. Tiesa, JFC Skonto komanda aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā otra Rīgas komanda, turklāt to savstarpējā duelī pirmie bija pārāki ar pārliecinošu 5:0.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Arī šajā grupā komandas vien palēnām uzsāk jaunās sezonas cīņas. Ar panākumiem to ievadījuši futbolisti gan no Madonas BJSS, gan no Rēzeknes FA-2 vienībām.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) C APAKŠGRUPA

Vismaz trīs punkti jau ir piecām no astoņām sacensību dalībniecēm, bet bez zaudējumiem spēkojas trīs vienības. Kamēr FK Spartaks/JSS aiz muguras ir jau divi uzvarēti mači, Talsu novada SS un FK Ventspils OC futbolisti var lepoties ar trim punktiem savās sezonas atklāšanas spēlēs.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija