Līdz ar 2. jūniju tiks atklāta jaunā Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezona, kurā trīs dažādās vecuma grupās spēkiem mērosies kopumā 25 komandas. Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, turnīra dalībnieku skaits pieaudzis par astoņām vienībām.

U-14 vecuma grupas (2002./2003. dzimšanas gada) turnīrā startēs jaunās futbolistes no Rēzeknes BJSS, FS Metta/OSC, FK Iecava, Rīgas Futbola skolas, SK Imanta, SK Babīte un AFA Olaine, kuras aizvadīs divu apļu turnīru četros sabraukumos. Jūnijā šīs vecuma grupas spēles uzņems Rēzekne un Olaine, bet augustā meitenes atkal tiksies Rīgā un Iecavā.

Savukārt U-12 vecuma grupā (2004./2005. dzimšanas gads) vispirms norisināsies divu apakšgrupu spēles vienā aplī, kas jūnijā notiks Iecavā, Ventspilī, Liepājā un Rīgā. A grupā vienkopus spēkosies Dinamo Rīga 1, AFA Olaine, SK Imanta, FK Iecava un FA Ventspils komandas, bet B grupā – Dinamo Rīga 2, FS Metta/OSC, Laidzes FK/Brocēnu NSS, FK Liepāja un Rīgas Futbola skola. Atkarībā no grupās ieņemtajām vietām komandas sadalīsies divās otrā posma apakšgrupās, kur aizvadīs vēl pa vienam aplim. Šo maču norises vietas un laiki tiks paziņoti papildus.

Savukārt U-10 vecuma grupas (2006./2008. dzimšanas gads) sacensībās piedalīsies jaunās futbolistes no SK Imanta, SK Super Nova, AFA Olaine, Laidzes FK/Brocēnu NSS, FK Liepāja, FS Metta/OSC, Dinamo Rīga un Rīgas Futbola skolas. Meitenes vienkopus pulcēsies jūnijā un augustā Olainē un Rīgā. Šajā vecuma grupā, kurā futbolistes sper savus pirmos soļus šajā sporta veidā, kopvērtējuma rezultāti netiek apkopoti.

Visi jaunās sezonas turnīri un komandas

Kamēr U-14 vecuma grupā spēles norisināsies pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas ritēs pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums būs 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija